Érvényesült a papírforma, nem jutottak ki a magyarok a vb-re

Érvényesült a papírforma, nem jutottak ki a magyarok a vb-re
© Fotó: Derencsényi István, archív
Berettyóújfalu – Összesítésben 9–0-ra nyerte meg Olaszország a világbajnoki pótselejtezőt.

Sima hazai sikerrel zárult szerdán este Pratóban az olaszok és a magyarok vb-pótselejtezős visszavágója – a háromgólos hazai vereséget követően idegenben 6–0-ra kapott ki Siro Rivera alakulata, így a világranglista negyedik helyezett Olaszország jutott ki a szeptemberi, kolumbiai világbajnokságra.

A magyar férfi futsalválogatott sajnos három kulcsemberére, Dróth Zoltánra, Rábl Jánosra és Trencsényi Jánosra sem számíthatott, ettől függetlenül rögtön kezdés után megszerezhettük volna a vezetést. Az mlsz.hu beszámolója szerint Vas Ádám közeli lövését hatalmas bravúrral fogta Stefano Mammarella. Ezután a hazaiak irányítottak, és gyorsan be is rámoltak két gólt, Romano és Merlim találataival a 4. percben már 2–0-ra vezettek az olaszok. A mieink jobbára csak védekeztek, de a házigazdák sem tétlenkedtek, félidőben már 4–0 volt az állás.

A szünet után is maradt az olasz dominancia, a 27. minutumban Kaká állította be a 6–0-s végeredményt. Próbáltak ugyan szépíteni a Sito-tanítványok, de hiába, semmi sem jött össze.

– Az eredménnyel természetesen nem lehetünk elégedettek, de a mutatott játékkal igen, a vereség ellenére szépen helytálltak a fiatal játékosaink. Az olaszok két éve Eb-t nyertek, a világ élvonalába tartoznak, ezért már a párharc előtt sem volt reális esélyünk a továbbjutásra. Ezért sem szabad ezen a két mérkőzésen keseregni, inkább menni kell tovább, és a pozitívumokból építkezni – nyilatkozta a mérkőzés után Sito Rivera szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

HBN