Sport

2012.08.07. 12:50

London 2012 - Duplán aranyoztak postaládát egy aranyérmes brit kerékpározó tiszteletére

London, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) - Két postaládát is befestett aranyszínűre a brit posta az olimpiai aranyérmes Laura Trott kerékpáros tiszteletére, ám nem kiemelt bánásmód, hanem tévedés okán.

London, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) - Két postaládát is befestett aranyszínűre a brit posta az olimpiai aranyérmes Laura Trott kerékpáros tiszteletére, ám nem kiemelt bánásmód, hanem tévedés okán.A szigetország postahivatala még az olimpia előtt megfogadta, hogy minden brit olimpiai bajnok dicsőségére átfest egy postaládát pirosról aranyra a sportoló szülőhelyén.

Trott Dani Kinggel és Joanna Rowsell-lel diadalmaskodott a pályakerékpárosok női üldözéses csapatversenyén, ráadásul világcsúccsal győzött a trió. A brit posta erre lelkesen aranyszínűre festett át egy postaládát Trott szülővárosában is, Harlow-ban. Csakhogy kiderült, Trott nem is ott született, hanem Cheshuntban, mire a posta közölte, hogy ott is befesti egyik gyűjtőládáját.

A tévedés oka az volt, hogy a brit csapat honlapján Harlow szerepelt - rosszul - Trott szülőhelyeként - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!