Sport

2013.07.24. 12:44

Kispályás focitorna a Campus Olimpián

Debrecen - A Campus Fesztivál kísérőrendezvényeként idén V. alkalommal három sportágban rendeztük meg július 17-18-án a Campus Olimpiát, kosárlabda, strandröplabda és a világ legnépszerűbb sportjára, a kispályás labdarúgásra.

Debrecen - A Campus Fesztivál kísérőrendezvényeként idén V. alkalommal három sportágban rendeztük meg július 17-18-án a Campus Olimpiát, kosárlabda, strandröplabda és a világ legnépszerűbb sportjára, a kispályás labdarúgásra.

A labdarúgó bajnokságot az MLSZ-szel együttműködve és támogatásával bonyolítottuk le a a Debreceni Egyetem DEAC sporttelepének műfüves pályáin. Az idei évben 28 csapat nevezett az értékes sportszerutalványokért (1. hely 150.000 Ft, 2. hely 100.000 Ft, 3. hely 50.000 Ft) zajló küzdelmekre.

Nagyon nagy sikernek tekinthettük a szervezők nevében, hogy több határon túli intézmény is a legjobb csapatával érkezett: az Universitatea Politehnica Timiosara, II.Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Nagyváradi Állami Egyetem, és a magyar válogatott Szécsi Barnával felálló Babes-Bolyai Tudományegyetem.

Intézményi csapatként Debrecenbe érkeztek a Miskolci Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ELTE, Corvinus, Gábor Dénes Főiskola, SOTE, Szent István Egyetem együttesei is, de érkeznek játékosok többek között az Óbudai Egyetemről, Nyíregyházi Főiskola, Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemről, Berzsenyi Dániel Főiskola, Miskolci Egyetemről, Eszterházy Főiskoláról, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Eszterházy Károly Főiskola, SOTE, AVF, Szolnoki Főiskola, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, külföldi intézményekből részt vettek a II. Kaplan Oxford, FSEGA Cluj Napoca, F.E.G. Arad, Partium Keresztény Egyetem hallgatói is.

A kétnapos küzdelmek során a labdarúgók 4 fős csoportokban kezdték meg a küzdelmet. A csoportokból az első nap után továbbjutottak az 1-2. illetve a két legjobb csoportharmadik, akik a második nap keresztbejátszással folytatták a kieséses szakasz küzdelmeit. Már a nyolcaddöntőben is igazi rangadókra került sor, ilyen volt a többszörös KEK (Kárpát Medencei Egyetemek Kupája) győztes Kolozsvári Góbék és a Beregvidék összecsapása is. A meglepetések sem maradtak el, a C csoportot magabiztosan megnyerő Suhancos csapata büntetőkkel alulmaradt a 2. legjobb 3. helyezett SZIE Gödöllő ellen. Az egyébként is nagy izgalmakat hozó mérkőzéseket a meleg is nehezítette. A nagyon sok jó csapat közül az elődöntőben a Szegedi Tudományegyetem csapata a debreceni futsalosok alkotta Kérlekkel csapott össze, a nagy tét érződött a mérkőzésen, ezt a páros kiállítás is bizonyította. A döntőbe jutás másik mérkőzésén az ELTE NSZK csapata a szintén debreceni, kétszeres győztes DE MK csapatával mérkőztek meg, aminek eredményeként a két debreceni csapat jutott a döntőbe, egyaránt 4-2-es győzelemmel.

A 3. helyet a bronzérem címvédője az NSZK szerezte meg, 4-2-es győzelmükkel az SZTE ellen. A döntőt az összeszokottabb Kérlek csapata kezdte jobban, 2-0-s vezetésükre még szépíteni tudott a DE MK, de a szabálytalan csere miatti kiállítás megpecsételte sorsukat, így maradt a 3-1-es végeredmény.

A bajnokság során és a döntőben is mindkét csapat ritkán látható sportszerűséggel küzdött az értékes díjakért és az első helyért, igazi egyetemista rendezvényt láthattak a nézők és szurkolók.

A verseny során végig remek hangulat volt. A csapatok barátkoztak egymással és az első nap végén már szurkoltak is más intézmények hallgatóinak.

Az eredményhirdetésre a Campus Fesztiválon került sor. A díjakat Prof. Dr. Jávor András Rektorhelyettes, Petrika Ibolya MLSZ Szociális Program Vezető és Héjas Csaba, a Generali kelet-magyarországi képviselője adta át.

A verseny végeredménye:

1. Kérlek (Debreceni Egyetem)

2. DE MK (Debreceni Egyetem)

3. NSZK (ELTE)

4. SZTE (Szegedi Tudományegyetem)

A torna gólkirálya:

Pöszmet Tamás (DE MK), 10 góllal

Legjobb játékos: Bagi Tamás (Kérlek)

Legjobb kapus: Bornemissza Zsolt (NSZK)

Minden csapatnak és sportolónak ezúton is köszönjük a részvételt és a sportszerű, színvonalas mérkőzéseket!

A verseny végeztével a játékosok megjegyezték, remélik jövőre is lesz Campus Olimpia. Az első nap befejezéseként adta át Őze Tibor MLSZ Grassroots menedzser a 2012/13 tavaszi félévben a Debreceni Egyetem és az MLSZ képzését elvégző 64 hallgatónak a Grassroots Szervező Oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!