Nagyvilág

2008.06.23. 08:51

Több mint 700 eltűnt a fülöp-szigeteki kompkatasztrófában

<p>Az eddigi négy túlélő után 28 embert találtak meg élve a Fülöp-szigeteknél elsüllyedt komp utasai és személyzetének tagjai közül - közölte hétfőn hajnalban az egyik fülöp-szigeteki rádió, a DZBB.</p>

A komp mindössze 15 perc alatt süllyedt el - mondta a szerencsétlenség egyik túlélője. A hajó helyi idő szerint péntek este indult Manilából, nem sokkal azelőtt, hogy a Fengsen tájfun lecsapott a térségre.

A hajó szombat éjszaka futott zátonyra, majd süllyedni kezdett. A vízi jármű szerkezetét előzőleg a Fengsen tájfun keltette hatalmas hullámok rongálták meg.

A túlélők egy életmentő csónakkal vetődtek partra több mint 24 órával azután, hogy a Princess of the Stars-t katasztrófa érte. A kompon 845-en utaztak - közölték a hajó tulajdonosai, pontosítva a korábbi adatokat, amelyek 100-zal kevesebb emberről szóltak.

A fülöp-szigeteki parti őrség szóvivője szerint négyen biztosan meghaltak, a túlélők száma 32, és több mint 700 az eltűntek száma. A mentésbe és a további túlélők utáni kutatásba bekapcsolódott hétfőn hajnalban az ázsiai ország haditengerészete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!