Helyi közélet

2008.06.02. 18:13

Tragédia Derecskén

<p>Derecske - Kútba esett,és meghalt egy kisfiú, egy családi ház udvarán. <DIA alt="Tragédia Derecskén 2008.06.02." height="700" width="900">&#160;<A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Trag_dia_Derecsk_n_2008_06_02_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tragédia Derecskén 2008.06.02." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Derecske_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<DIA alt="Tragédia Derecskén 2008.06.02." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Trag_dia_Derecsk_n_2008_06_02_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tragédia Derecskén 2008.06.02." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-TragediaDerecske_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

20 50

Szennyvízderítőbe fulladt egy 1 év körüli kisfiú hétfő délután a kisvárosban, a Vasvári Pál utca egy családi házának udvarán.

Egyelőre nem tudni, hogy az akna le volt-e fedve, s ha igen, miként eshetett bele a gyermek, akit még a tűzoltók megérkezése előtt felhozott az édesapja. A helikopteren érkezett mentők hiába küzdöttek több mint egy órán át az életéért, nem sikerült visszahozni.
Mint megtudtuk, a család hosszabb ideje él már Derecskén. A fiatalt házaspárt jóra való embereknek ismerik. A nagyszülők telkén építettek új házat, a szülőkkel szemközt.

Másik fiúk óvodás. Volt olyan utcabeli, aki megkeresésünket azzal hárította el, hogy olyannyira szívébe zárta a családot az elmúlt években, hogy egyelőre képtelen beszélni a tragédia súlya alatt.
Bakó István polgármester érdeklődésünkre elmondta: lehetőségük és kötelességük segíteni, így ha a szülők kérik, természetesen rendkívüli segélyben részesítik őket, illetve a temetésben is számíthatnak a támogatásukra.

A településen évekkel ezelőtt történt a hétfőihez hasonló tragédia, akkor egy meszesgödörbe esett gyermek vesztette életét.
A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halálesetet, így, egyebek mellett a szülők felelősségét is.

RaL

18 00

Életét vesztette egy egyéves kisfiú hétfőn délután Derecskén, a Vasvári Pál utca egyik lakóházának udvarán. A kisgyermek eddig ismeretlen ok miatt esett a közel két méter mély, régi fedetlen kútba.

A tűzoltók Berettyóújfaluból, és Debrecenből indultak a helyszínre, de még kiérkezésük előtt a gyermek édesapja kihozta a kútból. A mentősök sokáig próbálták újraéleszteni, de próbálkozásuk nem járt sikerrel.

Az utcabeliek csak a szirénázó mentő, és tűzoltóautó hangjára figyeltek fel, és mentek ki az utcára, ahol mindenkit nagyon lesújtott a tragédia híre.

A nemrégen épülhetett ház mellett alig észrevehetően bújt meg a fűben a kút nyílása, ahol csak a rendőrök végezték munkájukat, természetesen néma csendben.

A tragédia pontos részleteinek kiderítésére a rendőrség eljárást indított.

cZZs

  • Felrobbant egy ház Hajdúböszörményben Felrobbant egy ház Hajdúböszörményben 2008.01.18.     
  • Tragédia Egyeken: vízbefulladt a lány Egyeki tragédia 2008.05.19.   
  • Lovagló lányt gázoltak halálra Hosszúpályinál Lovas lányt gázoltak halálra 2008.04.17.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában