Bíróságon az emberöléssel vádolt aszalói asszony ügye

Akt.:
Emberölés Aszalón - Előbb deszkával ütött, aztán késsel szúrt a fiatal nő
Emberölés Aszalón - Előbb deszkával ütött, aztán késsel szúrt a fiatal nő - © Fotó: Tóth Balázs
Aszaló – Húsvéthétfőn szúrta le az élettársát aszalói házuk udvarán a nő.

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésre tűzte ki annak a fiatal nőnek a büntetőügyét, aki a vád szerint tavaly húsvétkor aszalói házuk udvarán mellkason szúrta élettársát, minek következtében a férfi életét vesztette.

Veszekedtek, verekedtek

A vádlott nő és élettársa Aszalón éltek együtt, a családban közösen nevelték két gyermeküket. Húsvéthétfőn mindketten alkoholt fogyasztottak, ittasságuk miatt a nap folyamán többször veszekedtek, a vita alkalmanként tettlegességbe torkollott. Délután a sértett az udvaron fát aprított, miközben kétéves gyermeke is az udvaron játszott.A kislány kiment az utcára, a férfi egy deszkával a kezében utána ment és leszidta a gyermeket. A vádlott elvette a sértettől a fadarabot, azzal élettársa hátára ütött, majd egy 31 cm hosszúságú kést vett magához, mellyel mellkason szúrta a férfit. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben emberölés miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Mivel a kiszabható büntetés mértéke miatt reális a veszélye a vádlott szökésének, ezért a Miskolci Törvényszék továbbra is fenntartotta a nő letartóztatását.

A bíróság 2019. február 20–án tart előkészítő ülést az ügyben.

ÉM


Emberölés Aszalón - Előbb deszkával ütött, aztán késsel szúrt a fiatal nő
Aszaló, Miskolc - Előzetes letartóztatásban van a nő, aki élettársát szúrta le Aszalón. A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a fiatal nőnek, aki Aszalón mellkason szúrta élettársát. A férfi a sérülés következtében életét vesztette. A férfi és a 19 éves nő eg...

Emberölés Aszalón: Élettársát szúrta le egy 19 éves nő
Aszaló, Miskolc - Egy családi vita fajult el annyira, hogy egy nő leszúrta élettársát. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 19 éves aszalói nővel szemben. A gyanúsított 2018. április 2-án 17 óra ...