Előzetesben a hosszúpályi emberölés gyanúsítottja

Akt.:
Előzetesben a hosszúpályi gyilkosság gyanúsítottja
Előzetesben a hosszúpályi gyilkosság gyanúsítottja - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Debreceni Járásbíróság 2015. április 8-án elrendelte annak a 27 éves debreceni férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint Hosszúpályiban megölte nagyszüleit.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, egy Hosszúpályiban, az egyik, Szabadság utcában lévő házban találtak rá 2015. április 4-én 21 óra körüli időben egy idős házaspár holttestére. A sértettek halálát az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint idegenkezűség okozta.

A rendőrség a bűncselekményt követően nagy erőkkel kezdte meg az elkövető felkutatását, aminek eredményeként a nyomozók 2015. április 5-én 11 óra 20 perckor elfogtak és előállítottak egy 27 éves férfit, akit gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek. A debreceni lakos beismerő vallomást tett. A nyomozás adatai szerint az unoka 2015. április 3-án azért jelent meg 73 éves nagymamájánál és 79 éves férjénél, hogy pénzt kérjen tőlük, azonban nem adtak neki, ezért a fiatalember egy bárddal többször ütést mért az idős házaspárra. Miután a két sértett elhalálozott, a fiatal férfi átkutatta a házat, de a készpénzt nem találta meg, így távozott a helyszínről.

A további eljárást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja le. A Debreceni Járásbíróság 2015. április 8-án elrendelte a 27 éves gyanúsított előzetes letartóztatását.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Tartozásai miatt gyilkolt
Hosszúpályi – Húsvágó bárddal és késsel végezte ki rokonait a debreceni férfi.


Csendes embereknek ismerték az áldozatokat
Hosszúpályi – A hétvégén meggyilkolt idős házaspár február elején költözött Hosszúpályiba.