Eloltották a tüzet Biharkeresztesen, négy sérült fekszik a Bőrklinikán

Akt.:
Eloltották a tüzet Biharkeresztesen, négy sérült fekszik a Bőrklinikán
© Illusztráció: Matey István, archív
Biharkeresztes, Debrecen – Körülbelül ötven négyzetméter alapterületű, családi házzal egybeépített, hullámlemezes borítású melléképület égett teljes terjedelmében Biharkeresztesen, a Kossuth utcában vasárnap 13 órakor. A melléképület lángjai a lakóház külső burkolatára is átterjedtek. Egy súlyos-életveszélyes és egy könnyű sérültet a mentők a Bőrklinikára szállítottak a helyszínről.

Az épületekből a tűzoltók öt gázpalackot hoztak ki. Tizenhárom berettyóújfalui és szeghalomi hivatásos tűzoltó a megyei műveleti szolgálat irányítása alatt két vízsugárral és kéziszerszámokkal küzdött a lángok ellen. Este fél 6-ra befejezték az oltást a tűzoltók.

Ezzel párhuzamosan, fél órával később, szintén Biharkeresztesen, a Liszt Ferenc utcában, egy kétbeállós garázs égett teljes terjedelmében. Onnan két, könnyebben, füstmérgezésben sérült embert szállítottak a mentők szintén a Bőrklinikára. A debreceni, a hajdúszoboszlói és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal küzdöttek a lángok megfékezésén, ami mostanra sikerült. Egy négyütemű Trabant teljesen kiégett, a másik jármű megúszta – tájékoztatott a katasztrófavédelem illetékese.

HBN


A mentők ügyeleti hírei​

A biharkeresztesi tüzek 3 könnyű és egy súlyos-életveszélyes sérültje ellátása mellett további teendője is akadt a mentőknek vasárnap. Délelőtt Hajdúsámsonban árokba csúszott egy személygépkocsi, sofőrje könnyebben sérült. Aztán Biharnagybajomban a padlásról esett le egy férfi, aki nagyon szerencsés volt, ő is könnyen sérült. Szintén ilyen fokú sérülést szenvedett a 33-as főúton árokba csúszott autó utasa is – tájékoztatott a mentők ügyeletese.

Nagy tűz Biharkeresztesen, egy ember súlyosan megsérült
Biharkeresztes – Kigyulladt és jelentős részben égett egy hetven négyzetméteres melléképület Biharkeresztesen, a Kossuth utcában. A tűz a lakóépületre is átterjedt. Egy ember súlyosan megsérült.

hirdetés