Nagyvilág

2013.03.17. 13:46

Gyerekek és játékok - Fotók!

Gabriele Galimberti fotós rengeteget utazik szerte a világban. Egy olyan ötlete támadt, hogy különböző nemzetiségű gyerekeket lefotóz a kedvenc játékaikkal.

Gabriele Galimberti fotós rengeteget utazik szerte a világban. Egy olyan ötlete támadt, hogy különböző nemzetiségű gyerekeket lefotóz a kedvenc játékaikkal. Sok gyereknek a klasszikus építőkocka, vasút vagy baba a kedvence, de akadnak extrém gyűjtők is: baseball ütő, repülők, napszemüvegek. És sajnos ott van a dolog szomorú oldala, akiknek mindössze egyetlen játék jut egész gyerekkorukra. A fotós azt is elmondta, hogy a család anyagi helyzete nagyban befolyásolja a gyermekek viselkedését.

A gazdag családból származók sokkal jobban ragaszkodtak a tárgyakhoz, nem is engedték neki, hogy szépen elrendezze féltett kincseiket a beállításhoz. Ezzel ellentétben a szegényebb társaik sokkal hamarabb osztották meg játékaikat és nem is ragaszkodtak hozzájuk annyira, inkább kint játszottat a többiekkel a szabadban. Elgondolkodtató!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!