Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.22. 10:47

Népszavazás: a Munkáspárt igeneket kér

<p>Dr. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke ma délelőtt a Búza téri piacon ismertette a Munkáspárt álláspontját a közelgő népszavazásról.</p>

Fontos esemény előtt állunk, jelentette ki, hiszen a tandíj eldönti a szegény ember sorsát, akinek nem jut pénz a taníttatására. A vizitdíjról és a kórházi napidíjról elmondta, hogy a betegnek először fizetnie kell, aztán mehet az orvoshoz, ha nincs pénze, be sem léphet. A kórházakban pedig ne közgazdászok ,,bűvészkedjenek", hanem gyógyítsák meg a beteget.

A népszavazás lehetőség – a nép szavazása! El kell törölni a vizitdíjat, a napidíjat és tandíjat, ezért a Munkáspárt arra bíztatja az embereket, hogy a feltett kérdésekre igennel feleljenek. ,,A saját érdekünkben ezt kell tennünk. A mostani helyzet a milliomosoknak jó, de a minimálbérből élőknek nem, ezért különösen rossz azoknak, aki vegetálnak. El kell mennünk a népszavazásra" – hangsúlyozta a pártelnök. Ne üljünk fel az igéreteknek, meg kell mutatnunk a Gyurcsány-kormánynak, hogy nem hagyjuk magunkat az orrunknál fogva vezetni. A jövőnkről szavazunk és igennel fogunk szavazni – tette hozzá az elnök.
Thürmer Gyula a magánbiztosítókról is elmondta véleményét: ha a magántőke valahová beteszi a lábát, akkor ott fizetni kell, ezért ebben a kérdésben népszavazást kezdeményeznek. Ki kell józanítani a milliárdosok kormányát, hiszen van pénz. Azért nem telik a kisemberek segítésére, az adók csökkentésére, mert nem arra költik, amire kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!