szon-sportoldal

2008.04.29. 13:24

Visszavágnának a kupadöntőért

<p>Szerdán 18 órától Nyíregyházán kezdődik a női röplabda bajnoki döntő sorozata.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/visszavagnanak-a-kupadontoert/cn/szon-news-km_01-20080429-012227">Utóbb. A kupadöntő krónikája letölthető: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Elsőrangú röplabdacsemegét ígér április utolsó napján a Betonút-NRK–Vasas párharc a bajnoki aranyért. A női NB I. Ligabajnokság végjátékában megismétlődik a kupafinálé, a nyíregyháziak remélik, hogy ezúttal ők lejthetnek örömtáncot a végén, az viszont kérdés: hol és mikor? Legkorábban vasárnap fejeződhet be a sorozat, esetleg kedden, netalán csütörtökön. Ami fix: szerdán 18 órakor a bujtosi csarnokban kezdődik az első felvonás.

Menetrend

1. meccs, április 30., 18: Betonút-NRK–Vasas

2. meccs, május 2., 17: Vasas–Betonút-NRK

3. meccs, május 4., 18: Betonút-NRK–Vasas

Ha szükséges, akkor...:

4. meccs, május 6., 18: Vasas–Betonút-NRK

5. meccs, május 8., 18: Betonút-NRK–Vasas

– Nagy a jelentősége annak, hogy az első találkozónak mi lehetünk a házigazdái. Hatalmas lendületet adna a hazai győzelem, a lépéselőnyt pedig utána szeretnénk kihasználni – fejtegette Ludvig Zsolt, a Betonút-NRK vezetőedzője. – Kétségtelen, hogy a két legjobb formában lévő együttes mérkőzik a fináléban. Bennünket inspirál, hogy visszavágjunk a kupadöntőben elszenvedett emlékezetes, ötszettes vereségért. Újra megnéztem az erről készült felvételt, és bár kikaptunk, ismét lehetett élvezni a nagy csata minden percét. Az idegek harcát ígéri a döntő, ahol a sorozatterhelésnek komoly szerepe lesz. Utóbb még nem számíthattunk a Vasas ellen Merkószki Tündére, visszatérésével nőtt a variációs lehetőségünk, és a cseresorunk is bővült. Egy szó, mint száz: bízom benne, hogy a szerdai nyitány után előnyös pozícióban várhatjuk a folytatást.

Győzni jönnek

A kupadöntőben nagyon jók voltunk, örülnék, ha meg tudnánk ismételni azt a teljesítményt – mind a játék képét, mind az eredményességet tekintve. A szabolcsiak erőssége a jó nyitásfogadás, abból jól és gyorsan tudnak támadni. Gyengeséget nem nagyon tudok említeni a címvédővel kapcsolatban, mert tényleg egy nagyon összeszokott és egységes csapat, és még az is mellettük szól, hogy hazai pályán kezdenek, így nekünk muszáj legalább egyszer megverni őket Nyíregyházán, ha nyerni szeretnénk, és nyilván azt szeretnénk – fejtegette Jókay Zoltán, a Vasas edzője a hunvolley.hu-n.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!