Elismertük megyénk legsikeresebb vállalkozásait

Akt.:
A díjazottak
A díjazottak - © Fotó: Matey István
Debrecen – Idén négyen vehették át a Napló nyolc TOP 100-díját a kedden megtartott gálán. Összességében eredményes év után bizakodóak a gazdaság szereplői.

Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Kft. ügyvezető igazgatója kapta a 2015-ös Napló TOP 100 Gazdasági Díjat kedden, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában; Hajdú-Bihar vállalkozásainak elismerésére 16. alkalommal került sor a Napló, a megyei kereskedelmi és iparkamara, illetve a NAV regionális igazgatósága közös rendezvényén.

A TEVA Gyógyszergyár Zrt. a TOP 100-as listára felkerült cégek közül 2014-ben a legmagasabb nettó árbevételt és a legmagasabb adózás előtti eredményt érte el, a legmagasabb exportárbevételt tudhatta magáénak, valamint a legnagyobb foglalkoztatónak bizonyult, és a legnagyobb hozzáadott értéket produkálta. A National Instruments Hungary Kft. a megye TOP 100-as cégei között tavaly a legmagasabb üzemi eredményt érte el, míg a derecskei Bold Agro Mezőgazdasági Kft. 2013 és 2014. között a legtöbb (23) pozíciót javította a legjobban teljesítők mezőnyében.

A rendezvény előadói optimistán nyilatkoztak a tavalyi gazdasági év sikeressége kapcsán a várható jövőről; Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pedig több fontos, a hazai vállalkozások támogatását célzó kormányzati elképzelésről számolt be.

HBN​


TOP 100: Kitűnőek a gazdasági alapok
Debrecen – Kordokumentum, amiből évről évre nyomon tudjuk követni a megye gazdaságát, és tervezhetjük a jövőt. Papp László, Debrecen polgármestere méltatta eképpen a TOP 100 magazint köszöntőjében.


Az újraiparosítás és az innováció támogatása is a kormánycélok között van
Debrecen – Míg 2010-ben még megoldhatatlannak tűnő feladatok álltak a kormányzat előtt, mostanra látszanak az azóta végrehajtott reformok eredményei és sikerei – mondta Marczinkó Zoltán István.


Földrajzilag jó helyen vagyunk, de ez nem elég
Debrecen – Átalakuló logisztikai piacról, lassú vasútról beszélt Fülöp Zsolt.


A TOP 100, és a többi cég is növekedett
Debrecen – Az élcsoport stabil – jelentette ki Czinege Attila, a NAV regionális vezetője előadásában, utalva arra, hogy a TOP 100 cégek legtöbbje szerepelt a listán az elmúlt évtizedben. 2014-ben 3 milliárd forint feletti árbevétellel lehetett a körbe bekerülni.