haon-sportoldal

2007.12.19. 19:23

Szabó Zita és Lipták Tamás a triatlon legjobbjai idén

<p>Debrecen - Szűk egy évvel a pekingi olimpia kezdete előtt a nőknél és a férfiaknál is a Debreceni Sportcentrum versenyzője lett az év triatlon sportolója.</p>

Az úszásból, kerékpározásból és futásból álló összetett sportág immár a harmadik olimpiájára készülődik. Az első kettőre debreceni versenyző még nem tudta kvalifikálni magát, jövőre azonban gyökeresen megváltozhat a helyzet.

A Magyar Triatlon Szövetség döntése alapján ugyanis, Szabó Zita és Lipták Tamás is a háromfős olimpiai keret tagja a kvalifikációs időszak utolsó hat hónapjában. Ezzel egyidejűleg mindkét debreceni sportolót a 2007-es év legjobbjának választották meg.

Szabó Zita jelenleg is olimpiai indulást érő helyen áll a világranglistán és ha komolyabb sérülések nem akadályozzák felkészülését és versenyzését, akkor 2008 augusztusában ott lehet Pekingben a női verseny rajtvonalánál.
Lipták Tamás idei jó teljesítményéért kapta az elismerést.

Többek között két kontinentális kupát nyert és az Európa ranglista összetett tizedik helyén végzett. Számára az olimpiai indulás még kicsit messzebb van, de ha az ez évihez hasonló teljesítményt tud hozni jövőre is akkor akár két debreceniért is szoríthatunk az olimpia triatlon versenyszámai alatt.

Nemcsak felnőtt versenyzőink érdemelték ki a legjobbnak járó elismerést. Fecskovics Attila az U23-as korosztályban, Hegedűs Erika pedig a szeniorok között vehette át a díjat. Duatlonban Kovács Tamás a világbajnokságon elért 10. helyéért kapta meg az U23-asok legjobbjának járó kupát.

A Debreceni Sportcentrum férfi versenyzői idén egyedülálló teljesítményt vittek véghez. Megnyerték duatlonban és triatlonban az összes csapatbajnoki címet és egyéniben is, besöpörték mind a sprinttáv, mind az olimpiai táv országos bajnoki címeit. Pocsai Balázs révén Debrecenbe került a Triatlon Tour versenysorozat összetett első helye is.

Papp Zsolt vezető edző versenyzői tehát nemzetközi és hazai szinten is jó évet zártak. Reméljük az olimpia évében is legalább hasonló sikerekkel hallatnak magukról a debreceni triatlonosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!