Helyi közélet

2016.10.30. 09:30

Látni és látszani kampány Hajdú-Bihar megyében

Püspökladány - A közlekedők között kerékpáros lámpaszetteket és láthatósági mellényeket osztottak szét a rendőrök.

Püspökladány - A közlekedők között kerékpáros lámpaszetteket és láthatósági mellényeket osztottak szét a rendőrök.

2016. október 28-án 14 és 18 óra között Püspökladányban több helyszínen tartottak ellenőrzést a rendőrök, melynek keretében láthatósági mellényeket osztottak szét az egyenruhások. A preventív akcióhoz Püspökladány Önkormányzata is csatlakozott, mely eredményeként 100 darab kerékpáros lámpaszettet adtak át a közlekedők részére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság immáron ötödik alkalommal indította útjára a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát.

Ennek keretében 2016. október 15. és december 10. között a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok vezetői ingyenesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket, elsősorban a világító berendezéseit a szakemberek átvizsgálják. A gépjárművek vizsgálatára magánszemélyek és cégek egyaránt jelentkezhetnek 2016. december 10-ig. A kampányban résztvevő optikusok pedig térítésmentes látásellenőrzéssel, továbbá hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

A szervizek címét, valamint az optikusok elérhetőségét a www.latnieslatszani.hu címen találják meg az érdeklődők.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában