Elhajtott a földön fekvő lány mellett, keresi a rendőrség

Akt.:
Hajdúszoboszló – Hajdúszoboszlón történt közlekedési baleset okozóját és szemtanúit keresi a rendőrség.


A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság 09050/364/2014. bűnügyi számon eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. május 22-én 17 óra 40 perc körüli időben Hajdúszoboszlón, a Kenézy utcában egy helyi lakos kerékpárját tolva gyalog közlekedett a Bethlen utca felől a Csanádi tér irányába. A 17 éves lány, amikor a Móricz Zsigmond utca és a Kenézy utca kereszteződéséhez érkezett megállt és körülnézett mielőtt átment volna az úttesten. Miután a lány meggyőződött arról, hogy egyik irányból sem közlekedik gépjármű, elindult az úton a Csanádi tér irányába, azonban közben észrevett egy neki jobbról, a Szurmai utca felől érkező szürke színű ismeretlen típusú személygépkocsit, amely nagy sebességgel az úton keresztbe csúszva közlekedett felé. A lány ezt látva megijedt és vissza akart szaladni a járdára a baleset elkerülése érdekében, de elesett és megsérült. A sofőr a földön fekvő sértett mellett megállás nélkül továbbhajtott.

A nyomozóhatóság kéri, hogy aki a bűncselekményt látta, illetve az ismeretlen gépkocsiról vagy annak sofőrjéről érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen – személyesen – a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon vagy telefonon a nap 24 órájában elérhető 52/ 457-040 számon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –