Életstílus

2017.10.31. 10:16

Itt az ősz - sál nélkül sehová

<strong>Az őszhöz gyakran nehéz hozzáöltözni. Nap elején váratlanul hideg van, majd egy meglepően kellemes, vénasszonyok nyarához illő délután következik, végül záport kapunk a fejünkre.</strong>

Az őszhöz gyakran nehéz hozzáöltözni. Nap elején váratlanul hideg van, majd egy meglepően kellemes, vénasszonyok nyarához illő délután következik, végül záport kapunk a fejünkre.

A természet készülődik a zord téli időjárásra, és próbálgatja az összes lehetséges forgatókönyvet. Ennek következtében olyan ruházatban kell elindulnunk otthonról, amely a melegre forduló időjárást éppúgy kompenzálja, mint a ködszitálást.

Egy-két őszi kiegészítő nem árt

 Példát a brit szigetek lakóiról vehetünk, akik kiszámíthatatlan időjárás mellett élik életüket, és szemük se rebben, ha egyszer esik, egyszer süt. Brit módra mindig tartsunk magunknál az őszi hónapokban esernyőt. Mióta az összecsukható esernyők megjelentek, ez szinte semmi kényelmetlenséggel nem jár. Azelőtt kicsit nehéz volt hordozni ezeket a hosszú kiegészítőket, de ma már a laptopunk és a tárcánk közé süllyeszthetjük a táskánkban.

Van még valami, ami huszonöt féle módon lehet hordani?

A másik aranyat érő trükk, ha felszerelkezünk egy sállal, ami kellően melegít, amennyiben az időjárás meggondolja magát, és hidegre fordul. Ha blézerben indulunk el otthonról, vagy könnyű kis dzsekiben, poncsóban, egy nyakunk köré dobható sál hihetetlen kényelmi faktort jelent. Levethetjük, ha napsütéses az idő, magunkra tekerjük, ha didergünk.

Egy kendőt akár huszonöt féle módon is megköthetünk, a ‘dupla szivárvány’ stílustól a ‘vízesésig’ - teljesen más hatást érhetünk el ugyanazzal a darabbal.

Ez, valamint egy kézben vihető kávés termosz egész biztosan megalapozza a kellemes kezdést reggel.

Nemcsak a hűvös ellen kitűnő megoldás a sál, az őszi borongás és depresszió ellen is bevethető. Bármilyen ruhát feldobhatunk egy szép sállal, anélkül, hogy különösebb anyagi megterhelést róna ránk.

Ugyanaz az - akár neutrális, szürke vagy fekete - szett többféle sállal viselve más és más hangulatú öltözékké alakítható át. Lehet a sálunk, kendőnk elegáns, és lehet bohém kötött. Választhatunk éppen csak körbe érő lenge változatot, ami jelzés értékűen van a nyakunkban, és csak egy cseppnyi eleganciát ad a szettünkhöz, és hatalmas, oversize sálakba is betakarózhatunk.

Szőrmesál és csősál

Idén talán a rojtos sálak a legdivatosabbak, vidámságot csempésznek a megjelenésünkbe. A divatkövetés a nyakravalók terén sem áll meg, flitteres betűkkel kirakott kendővel is kifejezhetjük önmagunkat. De választhatunk szőrmesálat is - természetesen műszörméből -, ez különleges és egyben laza kiegészítő.

Ha a létező legnagyobb kényelemre szavazunk, az alpaka rendkívüli finomságú anyaga ezt garantálja; számtalan alpaka vagy azzal kevert anyagú sálból válogathatunk.

A legújabb ‘fejlesztés’  a csősál vagy körsál. Ott melegít, ahol kell, és ha felhúztuk, nem kell tekergetni, a végét dobálni, tűrögetni. Ha beüt a zimankó, az állunkra is húzhatjuk. Ezzel a laza ruhadarabbal is kiegészíthetjük sálaink arzenálját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!