Életstílus

2017.10.10. 07:24

10 tipp, amivel nagyobbnak tűnik a kis méretű szobája

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A falakat nem tudjuk arrébb tolni a kezünkkel, de olyan optikai illúziót tudunk kreálni, amivel nagyobbnak tűnik a szobánk, mint amilyen valójában.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A falakat nem tudjuk arrébb tolni a kezünkkel, de olyan optikai illúziót tudunk kreálni, amivel nagyobbnak tűnik a szobánk, mint amilyen valójában.

A világos színű falak és egy színes padló szinte távolabb "nyomja" egymástól a falakat és a szoba sokkal magasabbnak és szélesebbnek tűnik.

A fényes és élénk színeket a plafonon is használhatjuk, ekkor viszont számolnunk kell azzal, hogy alacsonyabbnak tűnik a szoba. 

Az egymással szemben lévő falakat ugyanolyan színűre fessük, így sokkal "levegősebb" lesz a tér. 

Ha a padlót és hátsó falat ugyanolyan színűre festjük, a tér mélyebbnek tűnik. 

Egy másik technikával úgy "tolhatjuk" arrébb a falakat, hogy a plafont és a hátsó falat sötétebbre, a többi oldalt pedig világosabb színűre festjük. 

Amennyiben a szoba oldalfalát szeretné "megnövelni" akkor a szoba két oldalát fesse sötétebb színűre, a többit pedig világosra. 

Ha a szoba alacsony, akkor a fal egymással szemben lévő két oldalát fesse fényes, telített színűre. 

A világos színek használata nem az egyetlen módja annak, hogy megnöveljük a szobánk méretét. Bátran használjunk valamilyen világos tapétát, amelyen apró minták találhatók. 

Egyes szobákban a plafon nagyon magasan található, egy csíkos fal viszont könnyen segíthet ezen. 

Ha azt szeretné, hogy a szobája szélesebb legyen, akkor a vízszintes csíkok használata a megoldás.


[related-post post_id="3604892"]

[related-post post_id="3600627"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!