Életstílus

2017.10.01. 15:01

10 hiba, amit szinte mindenki elkövet a ruháival

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindenkinek van ruhásszekrénye, de nem mindenki tárolja helyesen a holmijait. Ezért könnyen előfordulhat, hogy úgy teszünk tönkre egy drága ruhát, hogy nem is tudunk róla.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindenkinek van ruhásszekrénye, de nem mindenki tárolja helyesen a holmijait. Ezért könnyen előfordulhat, hogy úgy teszünk tönkre egy drága ruhát, hogy nem is tudunk róla.

Helytelen tárolás

A szezonális ruháinkat mindig úgy tegyük el a szekrénybe, hogy előtte megtisztítottuk. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ezt a lépést kihagyják, mielőtt a szekrény mélyére teszik a ruhát.

Vákuumcsomagolás

A vákuumcsomagolás nagyon népszerű és utazáshoz ajánlatos is, de például a szőrmekabátot nem érdemes tárolni benne, mert hosszú távon károsítja azt.

Rossz vállfa

Fontos dolog, hogy megfelelő vállfákat használjunk a ruháinkhoz. Egy nehéz, télikabátot ne akasszunk gyenge vállfára, illetve a kisebb ruháinknak ne használjunk nagy tartókat, különben azok elnyúlnak.

Kötött és gyapjú ruhák

A kötött- és gyapjúruháinkat soha ne tároljuk vállfán, különben hamar elvesztik a tartásukat. Keressünk azoknak inkább egy külön helyet a polcon, ahol kényelmesen elférnek.

Hosszú ruha

Ne hagyjuk, hogy a hosszú ruha vagy szoknya érintse a gardrób alját, különben gyűrődik és többször kell vasalni. A legjobb, ha nem is vállfán tároljuk ezeket a ruháinkat.

Nadrág

Ha már vállfán akarjuk lógatni a nadrágunkat, akkor azt ne hajtsuk ketté, hanem a két száránál fogva akasszuk fel.

Melltartó

Félbe szokta hajtani a melltartóját? Ne tegye, ezzel ugyanis a fehérnemű elveszti az alakját.

Polc és vállfa

A blúzokat és szoknyákat tarthatjuk megfelelő méretű vállfán, de a kötött- és gyapjúruhákat polcon tároljuk.

Több ruha egy vállfán

Soha ne pakoljunk több ruhát ugyanarra a vállfára, mert különben nyomni fogják egymást és nem tudnak "lélegezni."

Cipzár és gomb nélkül

Amikor a ruháinkat betesszük a gardróbba, rendszerint elfelejtjük becipzározni vagy begombolni azokat. Ez viszont nagy hiba, mert így nagyobb eséllyel veszítik el az eredeti formájukat.


[related-post post_id="3606762"]

[related-post post_id="3546701"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!