Életstílus

2017.09.06. 15:25

5 dolog, amit minden nap használunk, pedig káros az egészségre

A gyártók gyakran olyan termékekkel céloznak meg minket, amelyekre valójában nincs is szükségünk. Némelyek közülük pedig nemcsak, hogy haszontalanok, de még az egészségre is ártalmasak. 

A gyártók gyakran olyan termékekkel céloznak meg minket, amelyekre valójában nincs is szükségünk. Némelyek közülük pedig nemcsak, hogy haszontalanok, de még az egészségre is ártalmasak. 

Műanyag ételtároló

A műanyag önmagában nem káros, viszont az edényt folyamatosan mossuk, melegítjük miközben a káros anyagok kikerülnek abból és a doboz mérgezővé válik. Ügyeljen arra, hogy öt hónapnál hosszabb ideig ne használjon tovább egy műanyag edényt, illetve soha ne mikrózzon abban ételt.

Műanyag kerti papucs

Emberek milliói használják, nap mint nap, de ez a lábbeli nem biztosítja a sarkak stabilitását, ez pedig a lábujjak deformitásához, illetve kalluszok kialakulásához vezethet. A másik ok, amiért érdemesebb egy kényelmes lábbelit választani, az az, hogy ennek a papucsnak a hosszú távú használata a láb fájdalmához vezethet.

Szempillafesték

Fordítson nagyobb figyelmet az összetevőkre, amikor legközelebb szempillafestéket vásárol. Néhány összetevő, úgy mint a parabének vagy az alumíniumpor veszélyes lehet a szemére. Fontos, hogy ne használja más szempillaspirálját, különben könnyen baktériumokat vihet át a szemére.

Tapadásmentes edények

A tapadásmentes hatást a perfluorozott vegyi anyagok hozzák létre, ha azonban ennek a hőmérséklete meghaladja a 230 fokot, akkor bizonyos mennyiségű méreganyagok szabadulhatnak fel. Dán kutatók megállapították, hogy ezek a mérgező anyagok kimutathatók az emberi vérben.

Antibakteriális szappan

Az antibakteriális szappanban alkalmazott fertőtlenítőszer mennyisége 0,1-0,3% lehet, de ez elegendő ahhoz, hogy gyengítse az immunrendszert. Kutatások pedig kimutatták, hogy egy közönséges szappan is képes megszabadítani a bőrt a baktériumoktól.


[related-post post_id="3572594"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!