Életstílus

2017.06.20. 07:18

10 rejtett csapda, amivel észre sem veszi, hogy több pénzt költ a boltban

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Elindul a vásárolni egy listával, amikor pedig hazaér, rádöbben, hogy egy csomó dolgot vett, ami nem is szerepelt a cetlin. Lerántjuk a leplet, miért van ez.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Elindul a vásárolni egy listával, amikor pedig hazaér, rádöbben, hogy egy csomó dolgot vett, ami nem is szerepelt a cetlin. Lerántjuk a leplet, miért van ez.

A pénztárnál

Az emberek 60 százaléka a sorban állva visszapakolja a feleslegesnek gondolt termékeket a kosarából, ha viszont már a szalaghoz érünk, erre nem nagyon marad lehetőség, főleg ha polc sincs, ahova visszatehetnénk.

Pihenés pihenés nélkül

A bevásárlóközpontokban lévő éttermek azt a célt szolgálják, hogy ha vásárlás közben megéheztünk, üljünk le falatozni, viszont nem szeretnék, hogy ezt túl sokáig tegyünk. A kényelmetlen székek, a zajos és a zsúfolt terek pontosan azt a célt szolgálják, hogy miközben különféle ingerek érnek minket, mihamarabb végezzünk az étkezéssel és folytassuk a vásárlást.

Nincs ablak, nincs időérzék

A kaszinókon nincs ablak, mégpedig azért, hogy a bent lévő elveszítse a realitásérzékét az időhöz, és minél több pénzt költsön. A bevásárlóközpontokban lévő üzletek pontosan ugyanezt a trükköt alkalmazzák.

Kellemes üzletek

A plázákban a folyosón mindenhol erősek a fények és hangosan szól a zene, ám ha betérünk egy üzletbe, ott kellemes zene szól és a fények is lágyabbak. Ez mind azért van, hogy kényelmesebben érezzük magunkat és minél több időt töltsünk ott.

Trükkös tükrök a próbafülkékben

Szomorú, de a próbafülkében használt tükrök úgy vannak kialakítva, hogy magasabbnak, karcsúbbnak és vonzóbbnak lássuk magunkat, ezáltal a ruhát is előnyösebbnek látjuk magunkon.

Cserélik a termékeket

Ha ugyanabba az üzletbe jár vásárolni, egy idő után megszokja, hogy mit merre talál. Ez pedig nem jó, mármint az üzletnek nem jó, ezért bizonyos időközönként átrendezik a polcok kínálatát, hogy nagyobb területet kelljen bejárnia, mire megtalálja, amire szüksége van, ez idő alatt pedig mást is pakol a kosarába.

Megvilágítás

A zöldség-gyümölcs osztályon fordul elő, hogy a növényeket úgy igyekeznek megvilágítani, hogy azok a lehető legkívánatosabban nézzenek ki. Amikor hazavisszük, ne csodálkozzunk azon, hogy a boltban máshogy nézett ki.

Mesterséges kereslet

Ha nem fogy kellőképpen valami, akkor úgy kell tenni, mintha lenne rá kereslet. De hogyan? Egyszerűen, a polcokon üres tereket kell létrehozni, hogy úgy tűnjön, mennyire népszerű az adott termék. Ha pedig azt látjuk, hogy más is "viszi", akkor biztosak leszünk abban, hogy az valóban jó.

Tükrök

A próbafülkén kívüli tükrök azért fontosak, mert ha nem vagyunk biztosak abban, hogy valamit szeretnénk megvenni, a tükörkép ezt megerősíti bennünk, hiszen többször elénk kerül a termék.

A kontrasztok játéka

Egy polcon adott két vízforraló, az egyik viszont jóval olcsóbb. A drága márka eladhatatlanná válik, de az olcsót jó áron eladják és sokan viszik. S miért van ez? Azért, mert nem gondolunk a dolgok valódi értékére, csak arra, hogy milyen jó üzletet kötöttünk.


Egy átlagos ember napi fél órát tölt azzal, hogy sorban áll. Az USA népessége összesen évente 37 billió órát várakozik sorban. El tudja ezt hinni? A tudósokat is sokkolta ez a szám, viszont rájöttek néhány trükkre, ami segít, hogy kevesebb ideig álljunk a sorban a szupermarketben.

15 üzlet, ahol kicsit másképp vásárolhatunk, mint megszokott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!