Életstílus

2017.05.06. 17:18

A bőrt is lehet csiszolni

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Végre itt az igazi tartós terápia, mely hatásos a ráncok, hegek és az elvékonyodott bőr problémáira!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Végre itt az igazi tartós terápia, mely hatásos a ráncok, hegek és az elvékonyodott bőr problémáira!

A dermabrázió egy olyan bőrcsiszolási eljárás, ami a sejtek öngyógyító mechanizmusát használja fel bőrünk fiatalító megújítására, így a kezelés pigmentációs (májfoltos) és öregségi bőrproblémák, heges vagy aknés bőr esetén is hatékony lehet. Arról, hogy mi a bőrcsiszolás célja, Karácsony Valéria kozmetikust kérdeztük, aki problémás bőrre szakosodott.

– A bőrcsiszolás célja a finom ráncok, szarkalábak elsimítása, a kiemelkedő és besüppedő kisebb aknés hegekkel tarkított bőrfelszín kiegyenlítése, a pórusnagyság csökkentése, a májfoltok és pigmentfoltok elhalványítása valamint a bőr színének és textúrájának javítása, fiatalítása. Javasolható májfoltos bőr, túlzott faggyútermelésben szenvedő bőr, pigmenthibák és öregségi foltok, tisztátalanságok és akne sebhelyek, fény és nap okozta károk, pattanásos vagy heges bőr, elszarusodott, ritkán radírozott bőr, érett, lassú anyagcseréjű bőr esetén.

Érdemes kombinálni

Világszerte egyre népszerűbb új arcfiatalító eljárás a furcsa nevű dermaroller is. Fokozza a kollagéntermelést, s a kozmetikumok hatékonyságát. Beindítja a bőr természetes önregeneráló folyamatát. De hogyan is? Az apró szúrások révén. Ugyanis maga az eszköz mikrotűket tartalmaz, így a bőrön való görgetése során tűszúrások érik azt. – Az eljárás azon az elven működik, hogy szervezetünk a bőrt érintő minden egyes sérülést úgy gyógyítja, hogy közben a mélyebb rétegekben – többek között – kollagéntermelést indít el. Mivel a kollagén felel a bőr rugalmasságáért, minél több van belőle, annál feszesebbnek, fiatalabbnak láttatja a bőrt. Már az első kezelés után is látványosan meg­szépül a bőr, de a tartós eredmények eléréséhez javasolt a heti egy kezelés legalább 6 héten át – mondta a szakember.

Ijesztő, de...

A kezeléshez használt eszköz első látásra leginkább a fakírok szöges ágyához hasonlítható. A dermaroller gyakorlatilag egy tűkkel ellátott, néhány centiméteres henger, amelyet a kezelést végző kozmetikus végiggörget a bőrön. A henger felületén lévő hajszálvékony tűk nagyon aprók és rendkívül vékonyak, feladatuk az, hogy átlyukasszák a bőr legfelsőbb rétegét, a felhámot, és behatoljanak az alatta lévő rétegbe, az irhába, anélkül, hogy bármelyiket is károsítanák. A négyzetmilliméterenként ejtett nyolc-tíz apró tűszúrás minimális fájdalommal jár, és az eljárás lényege éppen az, hogy megsebezze a bőrt, s beindítsa a sebgyógyulást.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!