Életstílus

2016.05.31. 11:50

A táskánk koszosabb, mint a vécénk

A legtöbb baktérium a bőrtáskákon tenyészik. 

A legtöbb baktérium a bőrtáskákon tenyészik. Összenyomódott rúzsok, tollak, esetleg egy hónapok óta a bent heverő cukorka - a táskánk a baktériumok melegágya, a legújabb német kutatások szerint pedig több mint 10 ezer féle bacilus tenyészik a táskánk minden egyes négyzetcentiméterén. Ez azt jelenti, hogy a táskánk koszosabb, mint egy átlagos vécéülőke. A legtöbb ember pedig gyakrabban takarítja a vécéjét, mint a táskáját.

Roxanna Pelka, egy online takarító vállalat menedzsere a kutatásra hivatkozva megjegyezte, hogy ez egyáltalán nem meglepő, mivel a kezeinken is millió kórokozó található. A Colorado Egyetem egy tanulmánya szerint pedig több mint 4700 fél baktérium lelhető fel a kezünkön, és elég csak belenyúlnunk a táskánkba, máris továbbvittük azokat. A szakemberek szerint a legtöbb baktérium a bőr anyagú táskákon telepszik meg, egy 2013-as kutatás során pedig a legkoszosabb dolog amit egy táskában találtak, egy több hónapja lejárt szavatosságú kézkrém volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!