Életstílus

2016.04.09. 15:43

Az életünk harmadát átdolgozzuk

Debrecen - Segítség ahhoz, hogy az állásváltás valóban előrelépést hozzon karrierünk szempontjából.

Debrecen - Segítség ahhoz, hogy az állásváltás valóban előrelépést hozzon karrierünk szempontjából.

Számos okból dönthetünk úgy, hogy új munkahely után nézünk. A rossz munkakörnyezet, az alacsony szakmai vagy anyagi megbecsülés, az unalmas feladatok vagy az előrelépési lehetőségek hiánya is elég indok lehet a váltásra.

Élvezzük a munkát

Életünk nagyjából egyharmadát munkával töltjük, ezért fontos, hogy szeressük, amit csinálunk. Dr. Dobay Péter, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint ma már sokkal nagyobb súllyal esik latba karrierdöntéseink meghozatalakor a motiváció és a vállalati kultúra, mint az, hogy hosszú távon biztos pontot jelentsen számunkra munkahelyünk. Először is gondoljuk át, hogy biztosan akarunk-e váltani! Stresszes munkakörnyezetben időnként mindenki úgy érzi, hogy tele a hócipője, és legszívesebben még aznap beadná felmondását. Mielőtt azonban cselekednénk, érdemes átgondolni, hogy melyek azok a tényezők, amelyek gátolnak a munkavégzésben, tudjuk-e or­vosolni a problémákat, megéri-e azok miatt feláldozni biztos munkahelyet. Fogalmazzuk meg, hogy miért szeretnénk váltani! Magasabb fizetés, szakmai előrelépés, rugalmas időbeosztás, kevesebb stressz. Mindenkinek mások az egyéni preferenciái. Állítsuk fel a saját fontossági sorrendedet, hogy biztosan olyan pozíció iránt kötelezzük el magunkat, ami illeszkedik az elvárásainkhoz.

Pihenjünk rá

Tervezzük meg a váltás időszakát! Ha megérett bennünk az elhatározás, ne mondjunk fel első felindulásból, mert nincs kizárva, hogy két szék között a pad alá kerülünk. Kezdjünk el keresgélni, mérjük fel a lehetőségeinket a munkaerőpiacon, és ha szükséges, képezzük magunkat. Akár a saját szakmánkban szeretnénk magasabb beosztásba kerülni, akár új területen elhelyezkedni, jó döntés lehet egy OKJ-s képzés elvégzése. Hagyjunk időt a feltöltődésre két állás között! A munkahelyváltás nagyon sűrű időszak. Szánjunk néhány hetet a pihenésre, mielőtt beleugrunk a következő nagy projektbe.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!