Életstílus

2015.08.31. 13:35

8 undorító tény a strandokról

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Senki kedvét nem szeretnénk elvenni a strandolástól így a szezon elején, de nem árt, ha tudjuk, mivel nézünk szembe, amikor a medencébe lépünk. Kívánunk jó egészséget és önfeledt csobbanást, a következő nem túl gusztusos tények ellenére is.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Senki kedvét nem szeretnénk elvenni a strandolástól így a szezon elején, de nem árt, ha tudjuk, mivel nézünk szembe, amikor a medencébe lépünk. Kívánunk jó egészséget és önfeledt csobbanást, a következő nem túl gusztusos tények ellenére is.1. 5 emberből 1 belepisil a medencébe. 1000 megkérdezett felnőtt 20 százaléka vallotta be, hogy volt már olyan, hogy a medencébe vizelt. És még ki tudja hány olyan volt, aki nem vallotta be. Ezért kell a szánkat mindig zárva tartani a medencében!

2. A meleg víztől kiütést kaphatunk. Ha nem megfelelően kezelik a medencét, akkor a meleg vízben csak úgy hemzsegnek a "cukiságok", amik aztán viszkető piros bőrt okoznak napokon át.

3. A klór nem öl meg mindent. Bizony ám, vannak olyan kis állatkák, amik vígan lubickolnak velünk, aztán szépen megfertőznek.

4. Bizonyos bacik is bírják a klórt. Sőt, akár 10 napig is elélnek a meleg vízben és lenyelve súlyos dolgokat csinálnak a gyomrunkkal.

5. Valószínűleg kaki is van a medencében. A gyűjtött minták alapján kijelenthetjük, hogy a medencék 58 százaléka E.Coli-val fertőzött. Sajnos az a helyzet, hogy minden emberi popón van minimum 0,14 gramm ürülék még akkor is, ha alaposan kitörölte. Ha ezt a vízben megforduló több száz emberrel felszorozzuk. Nos...

6. Minél szagosabb a medence, annál koszosabb. Normál esetben ugyanis a víz színtelen és szagtalan. Ha büdös, az azt jelenti, hogy jó sok izzadság, pisi és kaki gyűlt már össze benne.

7. Nem a klórtól fáj a szeme. Hanem a pisitől! Lehet, hogy jobb lenne úszószemüveget viselni és nem pislogni a víz alatt.

8. Az emberek mocskosan lépnek a medencébe. Egy 2012-es felmérés szerint az emberek 43 százaléka nem használja a zuhanyt a vízbe lépés előtt. Úgy gondolják, hogy a klór majd elvégzi a dolgát (lásd 3-as és 4-es pont!).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!