Életstílus

2009.03.05. 08:37

4 rejtett rákkeltő adalékanyag

<p>L&#233;gy tiszt&#225;ban vele, mib&#337;l<br /> k&#233;sz&#252;lnek azok az &#233;lelmiszerek, melyek<br /> nap mint nap az asztalra ker&#252;lnek n&#225;latok is.<br /> &#205;me, a legvesz&#233;lyesebbek.</p>

Egészséged megőrzése

szempontjából fontos, hogy betarts

néhány fontos szabályt, valamint

elkerülj bizonyos élelmiszereket.

Ehhez azonban tisztában kell lenned azzal, hogy

pontosan mely adalékanyagok azok,

melyek veszélyt jelenthetnek

egészségedre.

Akrilamid – a

chipsekben

Leginkább a magas

hőmérsékleten - 120C° -

hevített szénhidráttartalmú

élelmiszerekben van jelen az akrilamid.

A gabonafélékben, cukorban vagy

épp a kávéban

jelenlévő aszparagin nevű aminosav

hőkezelése során keletkezik a

mérgező akrilamid vegyület. Legnagyobb

mennyiségben azonban a

különböző chipsekben és

húsokban található.

Rákkeltő hatását

már 2002-ben bizonyították

állatkísérletekkel.

folytatódik »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!