Életstílus

2008.08.22. 09:37

Piercinges nyanya, tetkós tata - a divat következményei

<p>Gyakran figyelem a fiatalokat, akik egyre több ékszert aggatnak magukra és temérdek mintát varratnak a testükre. Sokak szemében ez trendi dolog, amíg mások egyenesen gusztustalannak találják őket. <dia width="900" height="700" alt="Piercinges nyanya, tetkós tata - a divat következményei 2008.08.22."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Piercinges_nyanya__tetk_s_tata___a_divat_k_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Piercinges nyanya, tetkós tata - a divat következményei 2008.08.22." /></a></dia></p>

Ez természetesen csupán ízlés dolga, de kíváncsi lennék majd ezekre kamaszokra, nagyjából ötven év múlva.

Elképzelem őket, ahogy ülnek a plazmatévével egybeépített kispadon és nézik az éppen aktuális dél-amerikai szappanopera legújabb epizódját. Roppant kreatív szüleiknek köszönhetően az öregek nem csak fiatalkoruk bélyegeit hordozzák magukon, de a neveik is önmagukért beszélnek.

Dzsesszika néni hetven éves múlt, aki éppen a műfogsorára erősített legújabb fogékszerét mutogatja Amidala néninek, aki kissé flegmán orrára tolva napszemüvegét elismerően bólintott. Hátrébb Sirály bácsi éppen a ránctalanító krémmel kezelt bőrére varrt, kisimult tetkójával próbálja meg befűzni Dzsenifer nénit. Őt azonban szemlátomást jobban izgatja a félrecsúszott nyelvpiercingje, amit zavartan próbál visszagyömöszölni a helyére.

Dzsenifer néni tetoválásai amúgy már nem olyan szépek, mint egykoron. Mára bőre egy kopott bőrdzsekire hasonlít, amin egyre haloványabban látszanak a nonfiguratív motívumok.

Talán azzal nem mondok újat, hogy ami ma divat, az holnap már csak egy idejétmúlt hóbort. Óriási hisztériát keltett néhány éve az „emeletes-klumpa” vagy elterjedtebb nevén - a holdjáró lábbeli térhódítása. Ezeket viszont egy határozott mozdulattal süllyeszthettük a szekrény mélyére, ezzel fátylat borítva egy furcsa időszak még furcsább divatcikkeire. A testünkkel és a névadásra azonban jobban kellene vigyáznunk. Ezeket nem lehet csak úgy, cipőmódjára berúgni az ágy alá.

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!