Életmód

2018.09.30. 18:36

360 fokos videó: négy és fél óra alatt készült el a győztes smink

Debrecen - Dominique Roberts világ- és Európa-bajnok sminkmester ötnapos tréninget tartott kezdő és haladó sminkeseknek Debrecenben. A szakma elismert művésze 18 éves pályafutást tudhat maga mögött.

Debrecen - Dominique Roberts világ- és Európa-bajnok sminkmester ötnapos tréninget tartott kezdő és haladó sminkeseknek Debrecenben. A szakma elismert művésze 18 éves pályafutást tudhat maga mögött.

Neve az idők folyamán fogalommá nőtte ki magát, nem véletlenül, hiszen sminkkreációi ámulatba ejtik a világot. – A szépség mindenkiben ott rejlik. Belső szépségünk a külső megjelenéssel harmonikus kapcsolatban állhat, ha megtaláljuk a megfelelő módot a kifejezésére. Szerintem a sikeremnek titka, hogy a sminkművészet számomra nem szakma, hanem az élet maga – vallja Dominique.

A hordható menyasszonyi smink kategória aranyérmét hozta el, az MCB by Beauté Sélection világbajnokságról. Az OMC, azaz a sminkvilágszervezet 1946-os fennállása óta magyar versenyző sosem nyert make up kategóriában.

– A versenyre intenzíven félévet készültem, napi 8-9 órát. Két éve elnyertem az Európa-bajnoki címet, 2017-ben pedig második lettem a világbajnokságon. Ám négy évvel ezelőtt a fejembe vettem, hogy megnyerem a vébécímet; nagyon kemény időszak volt, folyamatosan versenyeztem, és készültem a világbajnokságra. Idén már éreztem, hogy ez meglehet – mesélte magabiztosan a sminkmester.

A nyertes alkotás

– Nagyon finom, letisztult és klasszikus esküvői sminket készítettem, és mivel világverseny volt, ezért látványosabbra kellett megcsinálni, ehhez barack és barna színárnyalatokat használtam pici fehérrel. A modellen volt egy nagyon szép fejdísz, illetve egy hatalmas esküvői ruha. Odafigyeltünk, hogy a minimalista vonalat képviseljük, egyedül a fejdísz volt egy kicsit díszesebb, de nem vitte el a hangsúlyt a sminkről – elemezte Dominique. – A smink a backstage-ben vagy a hotelben készülhetett el. A verseny helyszínén láttam először a többi munkát, ami az én kategóriámban nagyjából 30 ország sminkkreációját jelentette – nyilatkozta.

Dominique elmondta, hogy még nem igazán dolgozta fel a történteket, hiszen három hete volt a verseny, Párizsban.

A teljes cikk a Hírek 360 oldalán olvasható.

– Hírek 360 / Nagy Dóra –


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!