Életmód

2018.06.21. 19:32

Így tehető a súlyzós edzés még intenzívebbé

<strong>A súlyzókkal végzett edzés legnagyobb előnye a többi mozgásformával szemben, hogy célzott testformálást tesz lehetővé.</strong>

A súlyzókkal végzett edzés legnagyobb előnye a többi mozgásformával szemben, hogy célzott testformálást tesz lehetővé.

Ha egy-egy konkrét izom formálására, fejlesztésére szeretnénk koncentrálni a mindennapi edzéseink során, akkor a leghatékonyabb, ha súlyzókkal dolgozunk. Az edzés hatékonysága sokszor azonban nem csak azon múlik, hogy mennyi energiát fektetünk bele, hanem azon is, hogy milyen gépeket használunk az edzőteremben. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni.

Az izmok erősítéséhez elméletileg bármilyen nagy súlyú eszközt választhatnánk, akár egy betontömböt is, de mozgás közben elsődleges fontosságú, hogy a sérülésveszélyt minimalizálni tudjuk, és hogy a súllyal való munkát a lehető legkomfortosabbá tegyük. Egyszerűen pazarlás az időt és az energiát az eszközzel való kínlódással tölteni. Igen bosszantó tud lenni például, ha kitörések közben csak lötyög rajtunk a szerelt súlyzó, vagy a 30 másodperc pihenőidő arról szól, hogy súlytárcsákat pakolászunk le és fel, miközben a szorító gyűrű felrakásával bajlódunk.

Ezen problémák elkerülésére egyszerű megoldás, ha barbell súlyzót választunk az edzéshez. Ez egy olyan fixre szerelt kétkezes súlyzó, melyet nem kell szerelni, nem kell váltogatni a súlyokat, csupán kiválasztani a megfelelőt és levenni az állványról. Ez azért előnyös, mert egyrészt sok baleset elkerülhető így, másrészt az edzés alatt időt spórolunk meg és csak a mozgástartományra, illetve a feladatra kell koncentrálni. Ez pedig nagyban növelheti az edzés intenzitását, legyen szó akár kitörésről, guggolásról vagy bicepszezésről.

A fixre szerelt kétkezes súlyzók kétféle kivitelben készülnek: egyenes és francia rúd. Amiatt sem kell aggódni, hogy ne találnánk az edzettségi fokunkhoz és a fizikai adottságainkhoz optimális súlyt, mivel a barbell 10 különböző súlytartományban is elérhető. Választhatunk 10; 12,5; 15; 17,5; 20; 22,5; 25; 27,5; 30; 32,5 kg-os súlyok közül, a terhelési szint pedig fokozatosan emelhető.

Nem csoda, hogy a barbell súlyzó az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fitness és a crossfit termek felhasználói körében, hisz számtalan előnyös tulajdonsággal bír. Fizikai jellemzőinek köszönhetően hosszú élettartamnak örvend. Anyaga kemény krómozott acélötvözet, mely ellenáll a korróziónak, gumibevonata nagy teherbírású. Precíziós megmunkált fogantyúja és egy darabból álló szilárd hegesztése a használatot egyszerűvé és hatékonnyá teszik. Az élénk fehér színű súlyjelölésnek köszönhetően a súly könnyen leolvasható.

A Barbell súlyzók akár otthoni, akár edzőtermi erősítéshez nagyszerű választásnak bizonyulnak. Olyan alapdarabok, amelyekkel a gyakorlatok széles skálája végezhető hatékonyan. Használatuk egyszerű és komfortos. A termékekről és a megfelelő tárolási lehetőségekről a Mánia Fitness szakértő csapatától lehetséges további információt kérni.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!