Életmód

2018.02.09. 14:28

Télen több testápoló kell? Ha naponta mérem magam, könnyebben fogyok?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindkét kérdést tisztázza Suresh Bagga, a LloydsPharmacy online doktora.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindkét kérdést tisztázza Suresh Bagga, a LloydsPharmacy online doktora.

Télen több testápolót kellene használnom?

Kifehéredett, száraz, pikkelyes bőr, amely szúró, viszkető érzéssel párosul. Ismerős? Télen sokunk küszködik a bőr kiszáradásának ezen tüneteivel, amelyre a testápolók megoldást nyújthatnak, ám vannak, akik szerint hosszútávon ártalmasak. A Daily Mail online kiadása által kérdezett szakértő, Suresh Bagga azonban egyértelműen kiáll a kozmetikai termékek mellett. Mint elmondta, télen a bőrünk kiszolgáltatott helyzetben van, a zárt térben működő fűtés és a kinti hideg levegő váltakozása erőteljesen megviseli, ilyen extrém körülmények között rengeteg vizet veszít. Így hát télen a rendszeres hidratálás igenis szükségszerű, ahogyan az is nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, ezzel is elősegítve a bőr rugalmasságát, puhán tartását.

Tényleg elősegítem a fogyást, ha minden nap megmérem a súlyom?

Igen! Kutatások támasztják alá, hogy sikeresebben diétáznak azok, akik minden nap megmérik magukat, mint más társaik. A statisztikák szerint 6 hónap alatt átlagosan 6 kilóval fogyhatunk többet, ha napi rendszerességgel jegyezzük a súlyunkat. Természetesen mérlegre mindig reggel, éhgyomorral érdemes állni, lehetőleg meztelenül, vagy megközelítőleg ugyanannyi ruhát viselve.


[related-post post_id="3757097"]

[related-post post_id="3754511"]

[related-post post_id="3755012"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!