Egyperces

2017.12.15. 15:56

Állatritkaságok a cívisvárosban

Debrecen - Gyarapítani szeretnék a veszélyben lévő fajok állományát.

Debrecen - Gyarapítani szeretnék a veszélyben lévő fajok állományát.

Három földrész képviseletében összesen öt állatfajjal bővült a folyamatosan megújuló Nagyerdei Kultúrpark gyűjteménye. Az állatok egy része Magyarországon mindössze a cívisvárosban látható, így igazi különlegességnek számítanak. Az Európai Fajmentő programban Berlinből és Prágából érkezett egy-egy Palawan-szigeteki leopárdmacska. A cél egy stabil létszámú európai állomány elérése, amely után vissza lehet őket telepíteni eredeti élőhelyükre. Jelenleg a kontinensen összesen 13 egyed él, amely az állatpark reményei szerint az egyedek a későbbiekben a debreceni pár által gyarapodnak.

A most érkezett vörös bivalyokat szintén Berlinből szállították Debrecenbe. Emellett bővült a madárállomány is, hiszen Ausztráliában honos kacagójancsikkal és tüskésnyakú íbiszekkel lettek gazdagabbak. Utóbbi a leopárdmacskákhoz hasonlóan, csak a Nagyerdei Kultúrparkban láthatóak. A Brnóból érkezett kék-sárga arát jelenleg csak a papagájröpdénél lehet megnézni, jövő tavasszal azonban közelebbről is megismerhetik a látogatók.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!