Nagyvilág

2008.07.04. 06:30

Brutálisan gyilkoltak meg két francia diákot Londonban

<p>Két francia diák agyonszurkált holttestét találták meg egy kiégett londoni lakásban a brit rendőrök vasárnap éjjel - közölték a hatóságok. <dia width="900" height="700" alt="Brutálisan gyilkolták meg a fiatalokat 2008. 07. 03. "><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Brut_lisan_gyilkolt_k_meg_a_fiatalokat_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Brutálisan gyilkolták meg a fiatalokat 2008. 07. 03. " /></a></dia></p>

A 23 éves kutatók a brit fővárosban tanultak, a rendőrök szerint sérüléseiket borzasztó kínzások nyomán szerezték.

A két fiatal biokémikus - Laurent Bonomo és Gabriel Ferez - holttestét egy délkelet-londoni földszinti lakásban találták meg a rendőrök. Fejükön, nyakukon és mellkasukon összesen 243 szúrt seb volt. Az Imperial College-ben tanuló diákok meggyilkolásának indítékát a rendőrség egyelőre nem találja.

A Scotland Yard szerint a fiatalok lakásába hat nappal a gyilkosság előtt ismeretlenek törtek be, és elvittek onnan egy számítógépet. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a rablás összefüggésben van-e a brutális emberöléssel. Ezután vasárnap lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, és csak annak eloltása után derült fény a gyilkosságokra.

A nyomozók annak a lehetőségét is vizsgálják, hogy a gyilkosság esetleg véletlenül történt, azaz a tettes másnak gondolta a fiúkat, mint akik valójában voltak. A rendőrök ugyanis nem találtak arra utaló jeleket, hogy a fiataloknak bármilyen bűntényhez köze lett volna - közölte a nyomozást vezető Mick Duthie.

"Rémisztőek a sérülések" - mondta Duthie, utalva arra, hogy csak az egyik fiú hátán mintegy száz szúrást találtak. "Egész pályafutásom során nem láttam ilyen sebeket" - fogalmazott a nyomozó, majd hozzátette: "Nem mondanám, hogy profi munka volt, inkább egy őrjöngő, borzasztó, rettenetes tett." Mint mondta, mindenkit, aki ezen az ügyön dolgozik - beleértve saját magát is -, mélyen megdöbbentett az eset.

A posztgraduális képzésen részt vevő diákok május eleje óta voltak Londonban, és július végén tértek volna haza Franciaországba. Az Imperial College rektora, Sir Roy Anderson szerint "Laurent és Gabriel előtt fényes jövő állt".

Bűnügyek, balesetek

· Nagyvilági hírek
· Szexuális kielégületlenség miatt gyilkolta meg családját Tartozás és szexuális kielégületlenség miatt agyonlőtte feleségét és 9 hónapos kislányát
· Egy 15 éves lány mindkét lábát levágta a híd Tragédia: a tini mindkét lábát levágta a híd 2008.06.26.
· Rokonok lakmároztak az élő kisfiúból Rokonok lakmároztak az élő kisfiúból 2008.06.20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!