Egyik női futsalcsapatunk sem jutott be a négy közé

Akt.:
Egyik női futsalcsapatunk sem jutott be a négy közé
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen, Hajdúböszörmény – Meglepetésre a HTE alulmaradt a DVTK-val szemben, a DEAC sorsa már hamarabb eldőlt.

Megrendezték a női futsal NB I. negyeddöntőjének második fordulóját is, múlt hétvégén eldőlt, mely együttesek kerülnek a legjobb négy gárda közé. A hajdú-bihari színeket két csapat is képviselte, ám a Hajdúböszörménynek és a Debrecennek sem sikerült a továbbjutás.
A HTE az első körben 5–3-ra tudott nyerni a DVTK-Vénusz otthonában, míg a DEAC 7–2-re kikapott az Astrától hazai pályán. Az előzmények alapján a cívisvárosiak már nem számíthattak túl sok jóra, Simonyi András alakulata viszont úgy érezhette, fél lábbal már ott van a következő fordulóban.

Nincs tovább

A miskolciak végül hosszabbítás után, idegenben lőtt góllal jutottak be az elődöntőbe. Az első félidőben csak a vendégek tudtak gólt szerezni a böszörményi Városi Sport és Rendezvényközpontban, 3–0-ra vezetett a DVTK a szünetben. A folytatásban Nagy Ágnes rögtön szépített, majd Benkő Mónika is betalált, felcsillant a remény az egyenlítésre. De ekkor jött Boros Kinga, és tovább növelte a borsodi fórt. Erre Sebestyén Györgyi válaszolt, ám következett egy újabb Boros-találat. Az 5–3-as végeredmény után jöhetett a ráadás: előbb Boros, majd Benkő is bevette a rivális kapuját, ám több gól már nem esett. 6–4-re nyert a DVTK, mely idegenben lőtt több góljának hála ott van a négy között.Az Astra és a DEAC második összecsapásának kiütéses, 12–1-es kiskunfélegyházi siker lett a vége. Dombó János tanítványai már félidőben 5–1-re vezettek, és a második játékrészben sem vettek vissza, sőt. Tovább nőtt az előny, végül 12–1 lett a vége. A debreceniek egyetlen találatát Kota Gabriella szerezte a 13. percben. Összesítésben az Astra 19–3-mal lépett tovább.

HBN

Címkék: , , ,


Sporthírek