Egyeken nagyon várják a befektetőket

Akt.:
Fejlesztések Egyeken
Fejlesztések Egyeken - © Illusztráció: HBN-archív
Egyek – Jelentős nagyságú, 70 hektárt meghaladó területű földje van a település önkormányzatának. A földet egyelőre a közmunkaprogram keretében hasznosítják, tervezik a szociális szövetkezet megalakítását, ám ez nem fog emberek százainak munkát adni. Éppen ezért 20 hektárt, a szükséges infrastrukturális beruházásokkal, ipari területté alakítanak – tájékoztatta a Naplót Miluczky Attila, Egyek polgármestere.

Elmondta azt is, hogy nem csupán ennyit kívánnak tenni a munkahelyeket teremtő befektetők Egyekre csábításáért, hanem idővel egy kétezer négyzetméter nagyságú csarnokot is felépítenek.

– Eddig is kopogtattak már nálunk komoly beruházók, konkrét szándéknyilatkozatokról is tárgyaltunk, ám az utolsó pillanatban eddig minden alkalommal visszaléptek. Mondták, ha lett volna üzemcsarnok, akkor a mi településünket választják – világította meg a csarnoképítés hátterét a polgármester.

Az ipari terület mellett 50 hektárt meghaladó, egybefüggő önkormányzati földön továbbra is mezőgazdasági termelés folyik. Ám ha jönne egy komoly befektető, ezt a területet is rendelkezésére bocsátaná az önkormányzat – tette hozzá a polgármester.

HBN–KZS
hirdetés