Egy mentálisan erős DVSC győzheti le a váci csapatot

Akt.:
Egy mentálisan erős DVSC győzheti le a váci csapatot
© Fotó: Kovács Anikó
Debrecen – Mindkét csapatra ráférne a győzelem, ezért izgalmas összecsapásra van kilátás.

A rossz debütálást követően eljött a lehetőség a javításra: a DVSC-TVP az Ipress Center-Vácot látja vendégül pénteken 18 órától a debreceni Hódos Imre sportcsarnokban. Az esztendő első hazai meccsén kötelező a megjelenés a szurkolók számára, ám akik nem tudnak kilátogatni a bajnokira, azok a Hajdú Online-on (www.haon.hu) élőben figyelemmel követhetik az eseményeket.

Az MTK elleni fájó kudarc után kell talpra állniuk a cívis hölgyeknek. – A budapesti vereség oka talán az lehetett, hogy sok új információt kaptak a lányok, melyeket még nem tudták alkalmazni meccshelyzetben. Sajnos nem működtek készségszinten a dolgok, erre jó példa, hogy a lerohanásoknál is túl sokat gondolkoztak a játékosaink, nem ment gördülékenyen a támadás. Érezték a meccs súlyát a lányok, mindenki bizonyítani akart az új edzőnek, talán túlzottan is. Azért volt nagy csalódás a meccs, mert a felkészülés végén azt éreztük, összeállt a védekezésünk – vélekedett Márián Blanka, a Loki pályaedzője.

Tovább az úton

A debreceni szakember a Naplónak elárulta, a vereség nem térítette el a szakmai stábot a Tone Tiselj által kijelölt úttól. – A védekezése lesz a hangsúly, erre koncentrálunk a továbbiakban is. A vereség után természetesen mentálisan is próbáltunk segíteni a játékosoknak, illetve gyakoroltuk a játékunkat, amiből remélhetőleg minél többet viszontlátunk a Vác ellen. Az ellenfelünknek is nagyon fontos lenne győznie, akárcsak nekünk, éppen ezért érdekes, kiélezett meccsre számítok. A riválisnál több jól képzett kézilabdázó is van, ráadásul Bíró Blanka személyében válogatott kapus védi a hálójukat, ennek ellenére hazai pályán mindenképpen nyernünk kell. Úgy érzem, ha mentálisan erősek leszünk, akkor a szurkolók támogatásával itthon tartjuk a pontokat – mondta Márián Blanka.

Ellenfélként tér vissza

– Annak ellenére, hogy már jó ideje elkerültem a DVSC-ből, mindig szeretek Debrecenbe menni. Jó érzés, hogy a B-közép tagjai még mindig szívesen látnak, s örömteli olyan régi barátokkal, csapattársakkal találkozni, mint Kudor Kitti és Lajtos Nóra – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Soós Viktória, a debreceni születésű, egykori Loki-játékos, aki most a Vác gárdáját erősíti.

A jobbátlövő izgalmas péntek esti meccsre számít – Nem vagyunk valami jó passzban, most azért küzdünk, hogy kikecmeregjünk a hullámvölgyből, de tudom, a Lokinak sem úgy sikerült a legutóbbi mérkőzés, mint amire számítottak. Nem lesz egyszerű, de győzni szeretnénk a Hódosban. Biztos vagyok benne, hogy jó hangulatú meccs lesz, mert Debrecenben mindig kitesz magáért a szurkolótábor.

HBN-BN

Címkék: , , ,hirdetés