Egy hónap múlva indul az Eötvös Kupa

Egy hónap múlva indul az Eötvös Kupa
© Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Ezúttal Balmazújváros, Debrecen, Derecske, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás és Kaba biztosít helyszínt a nemzetközi teremröplabda-tornának, amelyet idén 20. alkalommal rendez meg az Eövös DSE.

Az eddigi tornákon 39 ország több tucat együttese szerepelt, köztük korosztályos válogatottak is, a hazaiakon kívül érkeztek csapatok Chiléből, Grúziábül, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából.

A válogatottakon kívül neves klubcsapatok is feltűntek, pl. az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból. Idén pedig bővül a repertoár, olyan nemzetek együttesei is részt vesznek a sporteseményen, amelyek eddig nem delegáltak csapatot a tornára.

A hagyományos – 2016. augusztus 17-19. között megrendezésre kerülő – teremröplabda-tornán a debreceni helyszíneken kívül augusztus 17-én délután két órától több hajdú-bihari városban is lesznek csoportmérkőzések.

Balmazújváros idén tizedik alkalommal fogad csapatokat, az elmúlt években a tunéziai válogatott mellett albán, finn, román, lengyel, szerb és szlovén együttesek is küzdöttek a kiváló csoporthelyszínnek bizonyuló településen, ahol két helyi csapat is megméretteti magát. A mérkőzések a Kőnig Rendezvénycsarnokban lesznek.

Derecske tavaly kapcsolódott be a verseny rendezésébe, az idén is a Városi Sportcsarnok ad otthont a találkozóknak.

Kabán negyedik alkalommal pattog a labda a verseny keretein belül. Eddig minden résztvevő gárda szuperlatívuszokban beszélt a helyiek vendégszeretetéről.

A teremröplabda-torna mellett augusztus 21-én Hajdúböszörményben és Hajdúnánáson nemzetközi strandröplabda-tornát is rendeznek. A hölgyeknél Hajdúnánáson hat kategóriában, a férfiaknak Hajdúböszörményben három kategóriában versengenek a strandröplabdások.

A szervezők a szabad helyekre még várják a teremröplabda-csapatok és a strandröplabda-párosok jelentkezését.

A verseny hivatalos honlapján sok más információ található pl. az idei Eötvös Kupa versenykiírása, a már nevezett párosok és csapatok nevei és képei, videók, stb.

Friss tartalmak a tornával kapcsolatos honlapokon:

Az Eötvös Kupáról és kísérő rendezvényeiről szóló médiamegjelenések.
Az Eötvös Kupa története, eredmények, képek
A rendező egyesület, az Eötvös DSE honlapja

– Szombathy András –