Nagyvilág

2007.12.21. 11:15

Különös esetek 2007-ben

<p>A CNN hírtelevízió kénytelen volt nyilvánosan bocsánatot kérni az amerikai elnökjelöltségért kampányoló Barack Obama, demokrata párti politikustól, mert egy műsorban, amelyben az Al-Kaida nemzetközi terrorszervezetről és annak vezetőjéről, Oszama bin Ladenről volt szó, a beszélgetés alatt a következő feliratot vetítették a kép aljára: "Hol rejtőzik Obama?"</p>

Egy ausztrál férfi jól "behúzta a csőbe" az egyik helyi bankot: tesztelni akarta a pénzintézet biztonsági rendszerét, ezért hitelkártyát igényelt a macskája nevében. Az adatlapon mindent a valóságnak

megfelelően töltött ki, tehát a foglalkozáshoz beírta azt, hogy "egérvadász", a névhez csak annyit, hogy "Messiás" - mert ez a kandúr neve -, az életkort is precízen megadta: "14 év". A bank kipostázta a hitelkártyát a macskának.

Egy 100 éves hölgy hazaköltözött az egyik németországi idősek otthonából, mindössze hat héttel az után, hogy bevonult oda. Távozását azzal indokolta, hogy lakótársai nemcsak unalmasak voltak, hanem "túl öregek" is.

A svájci hadsereg egy hadgyakorlat során "véletlenül" elfoglalt egy országot. A hivatalos magyarázat szerint két csapat "az éjszakai sötétségben" eltévedt és állásait a szomszédos miniállam, Liechtenstein területén foglalta el. A hadgyakorlat végén természetesen bocsánatot kértek.

Kínában, a Jangce egyik mellékfolyójába halakat telepítettek. Összesen 13 kamionnyi élő pontyot szállítottak oda egy halgazdaságból, és borították a halakat a folyóba egy hídról. A szakemberek ezután meglepve tapasztalták, hogy egy kilométerrel lejjebb két közeli falu csaknem teljes lakossága vadul halászik, és mire odaértek, a frissen telepített halak háromnegyedét már ki is fogták.

Egy kaliforniai férfi beperelt egy virágüzletet, miután hatalmas díszcsokrot rendelt náluk a barátnője számára. A bolt ugyanis egy, a megrendelést köszönő levelet küldött neki és így a felesége tudtára adta a férfi hűtlenkedését.

Egy elegáns New York-i élelmiszerüzlet szigorú megrovásban részesítette egyik alkalmazottját, aki a kirakat elrendezésével volt megbízva. A nyilvánvalóan nem zsidó alkalmazott ugyanis a következő táblácskát rakta ki vevőcsalogatónak a sertéshúst vallási okból nem fogyasztó zsidók legnagyobb ünnepe közeledtével a sonkakonzervekre: "Ízletes étel a Hanukára".

Kapcsolódó anyagok:

  • Különös parkolási módszerek
  • Különös halálesetek a koreai Hankook-gyárakban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!