Egy hónap, és ránk zúdul a nyári szünet!

Akt.:
Egy hónap, és ránk zúdul a nyári szünet!
© Illusztráció: Matey István
Budapest – A tavalyi évhez hasonlóan idén is a kalandtáborok a legnépszerűbbek.

Egy gyermektáborokat összehasonlító portál szervezésében 500 szülő részvételével zajlott kutatásban felmérték, milyen táborokat keresnek a 2016-os évben, mik lehetnek az idei év táborslágerei, hol táboroznak a lurkók, valamint hogyan alakulnak az áraik. A táborok áraiban óriási szórás tapasztalható: egy átlagos ottalvós tábor ára egy hétre jellemzően 32-35 ezer forint, de van 11 ezerért, vagy akár 169 ezer forintért is. A napközis táborok átlagára 18-20 ezer forint között van, itt a legalacsonyabb táborár 16 ezer, míg a legmagasabb közel 80 ezer forint. A táborozók közel kétharmada (62 százalék) ottalvós táborban tölti a vakáció egy részét, míg a fennmaradó gyerekek napközis táborokba mennek.

Az év slágere a katonai tábor!

A 2016-os esztendőben újból változott a táborok népszerűségi sorrendje. A leginkább keresett táborok a tavalyi évhez hasonlóan a kalandtáborok és a sporttáborok, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a készségfejlesztő táborok kerültek. Újdonság, hogy a negyedik legnépszerűbb idegen nyelvi táborokkal azonos szintű érdeklődéssel felkerültek a lövész és katonai táborok. Utóbbiak az extrém táborok egy újfajta képviselői. Elérhetőek klasszikus katonai táborok, az életforma fegyelmével és rendjével, míg vannak ezeken belül is különleges verziók, mint a dzsungel- vagy erdei körülmények között megrendezett katonai- és egyben túlélőtáborok.

Míg Budapest a napközis táborok fővárosa, addig ottalvós tábort elsősorban Veszprém és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keresnek a szülők.

Az ottalvós táborok esetében látható, hogy a Balaton környéke már nem annyira kiemelt táborozási szempontból, mint korábban volt, sokkal inkább a programok minősége és mennyisége lett a táborok vonzereje, mint a földrajzi fekvésük.

HBN
hirdetés