Egy film, amit sosem fogunk látni? – Elképesztő érdekességek a mozi világából

Akt.:
Egy film, amit sosem fogunk látni? – Elképesztő érdekességek a mozi világából
© Forrás: YouTube / io9
Rengetegen vannak, akik el sem tudnák képzelni filmek nélkül az életüket, a most következő tényeket viszont valószínűleg csak a legnagyobb rajongók ismerik. Újabb érdekes válogatás a Bright Side-tól.

A filmekben használt bankjegyek nem tűnhetnek túl valóságosnak.

Az erre vonatkozó szabály minden országban különböző. Az USA-ban például a hamis bankók egyik oldalának mindenképpen üresnek kell lennie, és a mérete sem lehet az eredetivel megegyező.

A kellékpénz túlzott valódiságának hátulütőjét a Csúcsformában 2 forgatásán demonstrálták Las Vegasban: a kaszinórobbanásos jelenet után feltűnően sokan akarták szerencsejátékra használni a levegőben elkapott hamis pénzt.

Az 1929 előtti amerikai filmek többsége – köztük a világ első 3D-filmjével – örökre elveszett.

wcoFotó: Wikipedia Commons

Martin Scorsese filmalapítványa szerint (amely régi filmek megőrzését és bemutatását koordinálja) az 1929 előtt készült filmek 90%-a már nincs meg, odaveszett. Ezek között van az első 3D-filmként számon tartott alkotás, a The Power of Love is. A fenti képen ebből a filmből látható egy jelenet, ez az egyetlen kocka, ami fennmaradt az utókor számára.

A filmet 1922-ben készítették, a közönség pedig különleges, piros-kék szemüvegen keresztül nézhette. Sőt, a mozinak egyszerre két befejezése volt, egy pozitív és egy negatív, egyiket csak az egyik, másikat csak a másik lencsén keresztül lehetett megnézni.

Shrek külalakját egy létező személy inspirálta.

A népszerű mesehős „prototípusa” Maurice Tillet, azaz a Francia Angyal volt. Tillet 1903-ban született Oroszországban. Tizenhét éves korában vett észre magán egy daganatot, és később egy igen ritka kórt diagnosztizáltak nála, ami a csontjai túlzott növekedését okozta. Kellemes megjelenésű srác volt, ezért kapta az „Angyal” becenevet, sőt, állítólag 16 nyelven is beszélt.

Shrek megalkotója, William Steig képeskönyvében eredetileg nem Tillet-ről mintázta a figurát, de a Dreamworks-féle filmváltozatban már ez a megvalósítás szerepelt.

Egy amerikai állatvédő szervezet egy kukac miatt figyelmeztette A remény rabjai készítőit.

Van egy jelenet a filmben, amelyben egy tányéron talált kukaccal etetnek meg egy madarat.

Az American Society for the Prevention of Cruelty to Animals nevű szervezet közölte a filmkészítőkkel, hogy a forgatáson csak olyan kukacot használhatnak, ami már eleve halott, és természetes úton pusztult el. Végül találtak egy megfelelő kukacot, így a forgatáson nem élő állatot használtak.

George Lucas kutyáját Indianának hívták, és róla mintázták meg Chewbaccát is.

George Lucas egyszer így nyilatkozott kutyájáról: „Volt egy alaszkai malamutom, amikor a filmet írtam. Nagyon édes kutya volt, mindig mellettem ült munka közben. Amikor autóval mentem valahová, mindig az első ülésre telepedett le. A malamut hatalmas kutya, nagyjából 60 kilogramm, nagyobb, mint egy ember és nagyon hosszú szőre van. Ő inspirált arra, hogy megalkossam Han Solo társát, aki olyan, mint egy nagy, szőrös kutya. De nem igazán kutya, annál intelligensebb.”

Természetesen Indiana Jones is róla kapta a nevét.

Benedict Cumberbatch Sir Arthur Conan Doyle rokona.

Arthur Conan Doyle megalkotott egy olyan karaktert, amit jóval később egyik távoli rokona játszott el a képernyőn: Sherlock Holmest. A közös felmenőjük Genti János lancasteri herceg, III. Eduárd angol király egyik fia, aki a 14. században élt. Genti János Doyle 15. és Cumberbatch 17. dédnagyapja.

"Dr. Seuss' The Grinch" New York PremiereFotó: AFP / Angela Weiss

És ha ez még nem lenne elég, Cumberbatch játszotta már III. Richárdot is, akihez szintén rokoni szálak fűzik a Leicesteri Egyetem kutatói szerint. A színész családfájában emellett távoli kapcsolatokat is találni II. Erzsébethez és Jane Grey egykori királynőhöz is.

Robert Rodriguez és John Malkovich készített egy filmet, ami csak 2115-ben fog megjelenni.

A szlogenje pedig így szól: „A film, amit sohasem fogsz látni.” Ez a tény szomorú, de valószínűleg igaz. És hogy miért kell rá 100 évig várni? A filmet egy francia konyakgyártó céggel, a Rémy Martin-nel együttműködve forgatták le. A vállalat XIII. Lajosról elnevezett konyakját ugyancsak 100 év múlva hozzák majd kereskedelmi forgalomba, méghozzá a filmmel egy napon. Marketingakciónak kiváló, azt meg kell hagyni.

A film története szigorúan titkos, mindössze három rövid előzetest adtak ki hozzá, de ezekben sem mozis jeleneteket láthatunk.

Világszerte egyébként 1000 ember kapott fémből készült páros jegyet a film premierjére. Ja, és ezek a meghívók természetesen örökölhetők.

Forrás: Bright Side


A színészek és a zenészek közül sokan döntenek úgy, hogy inkább művésznevet használnak, vagy esetleg eredeti nevük rövidített verzióját. Ilyenkor általában valamilyen gyerekkori becenevet vesznek fel, de nem ritka egy szeretett példakép utáni névválasztás sem, ahogy az elnevezés lehet pusztán a véle...

Seth Rogen és James Franco
A közhiedelemmel ellentétben a színésztársak nem mindig riválisok, sőt. Néhányan közülük életre szóló barátságot kötöttek a forgatások alatt. 1. Courteney Cox és Jennifer Aniston Fotó: AFP / Valerie Macon Cox és Aniston a Jóbarátok alatt lettek igazán jóban, ez a szoros barátság pedig már 20 éve ...