Egy debreceni MMA edző sikertörténete

Akt.:
Egy debreceni MMA edző sikertörténete
Őrizd meg a fehéröves mentalitást!” Beszélgetés Szögyényi László többszörös Profi MMA Kupa győztes és Grappling magyar bajnokkal.

– Aki jártas a magyar MMA és Grappling világában már biztos találkozott a neveddel. Aki viszont nem ismerne, kérlek mutatkozz be nekik.
SZ.L.: – Szögyényi László vagyok a debreceni Ronin Fight Academy alapítója és vezetője. Többszörös Profi MMA Kupa győztes és Grappling magyar bajnok.

– Hogyan kerültél kapcsolatba a küzdősportokkal?
SZ.L.: – Szamosszegről, az ország keleti csücskében fekvő kis községből jöttem. Elég zűrös társaságban nőttem fel, ezért a bunyó nekünk nemcsak sport volt, hanem a mindennapok része is. Szóval, nem voltunk valami jó gyerekek!

– Jelenleg te vezeted a város egyik legjobban menő küzdősport klubját. Hogyan jött ez az egész?
SZ.L.: 18 évesen költöztem Debrecenbe és itt látogattam el az első MMA edzésemre is. Fél év elteltével már profi gála mérkőzéseken vettem részt. Rövid időn belül felkerültem a magyar MMA térképére és a legnagyobb rendezvényeken szerepeltem. Néhány év múlva külföldön is sikerült győznöm egy helyi, kedvenc MMA-s ellen. Bunyóztam továbbá még Dániában, Romániában, Szlovákiában, Csehországban és Ausztriában.

– Miért alapítottad a klubot?
SZ.L.: – Úgy vettem észre, hogy annak idején, versenyzőként mindig az szabott gátat a fejlődésemnek, hogy az edzők nagy hányada – persze tisztelet a kivételnek -, nem hajlandó az együttműködésre. Nem engedik az embereket más klubokkal együtt dolgozni. Legtöbbször személyes sértettség vagy anyagi kapzsiság miatt. Megfogadtam, én nem leszek ilyen és mindig a tanítványaim érdekeit fogom szem előtt tartani.

– Honnan jött ez a különleges Ronin elnevezés?
SZ.L.: – A Ronin jelentése, gazdátlan szamuráj. Azért éppen ez lett a nevünk, mert én nem kötöm meg az ide járó embereket, sőt örülök neki, ha máshonnan származó tapasztalataikat megosztják velem. Mindenkitől lehet valami újat tanulni. Ahogy egy UFC bajnok mondta: “Őrizd meg a fehéröves mentalitást!“. Szerintem ezért gyönyörű ez a sport.

– Mik a jövőbeli terveid?
Sz.L.: – Szeretném összehozni a környék küzdősport klubjait, hogy egymást segítve tudjunk fejlődni. Örömmel mondhatom, egész jól haladok. Eddig már 5-6 klubbal sikerült közös edzéseket szervezni és ezek mára rendszeressé váltak. Nagy álmom, hogy a jövőben együtt, egy szín alatt tudjunk indulni világversenyeken is, mint debreceni küzdősport klubok.

– Mire vagy a legbüszkébb, mint edző?
SZ.L.: Az MMA karrierem gyorsan ívelt felfelé, sok sikert értem el, mégis a tanítványaimra és a közösen felépített csapatra vagyok a legbüszkébb. Rövid idő alatt sikerült országos hírű klubbá nőnünk és mára ott tartunk, hogy a város egyik legjobban felszerelt küzdősport termével rendelkezünk. Számos kiváló K1, MMA és Grappling harcost sikerült kinevelnem, a tanítványaimnak és a szponzoraimnak köszönhetően.

– Hogyan tudnád összefoglalni a sportklub filozófiáját, ha egy mondatban kellene kifejezned?
SZ.L.: – Ez egyszerű: Mert a Ronin ti vagytok!

– Köszönöm Laci, hogy segítettél bepillantást nyernem az MMA világába és ezzel a saját életedbe is. További sok sikert ebben a kemény sportban és kívánom, hogy váljon valóra minden álmod.

Elérhetőség:

Cím: 4032 Debrecen, Menyhárt József tér 1
Web: http://roninfightacademy.hu
Facebook: https://m.facebook.com/ronin.fight.academy.debrecen/
Az edzések ideje és helye: http://roninfightacademy.hu/orarend/
E-mail: info@roninfightacademy.hu

 

– PR cikk –