Egy app, ami védi a szemünk világát

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: pcworld.hu
Budapest – A Samsung Safety Screen jelez, ha a készülék túl közel kerül a szemhez.


A Samsung Electronics bemutatta Samsung Safety Screen alkalmazását, amely segíti a felhasználókat – különösen a gyerekeket – abban, hogy mobil eszközüket mindig egészséges távolságban tartsák a szemüktől. Az ingyenesen letölthető applikáció minden Android készülékre elérhető a Google Play Store-on keresztül. A Samsung Safety Screen egy háttérben futtatható és a szülők által akár jelszóval is levédhető program, amely jelez, ha a készülék túl közel kerül a szemhez. Ekkor a fejlett arcfelismerő szoftvernek köszönhetően egy barátságos animáció ugrik fel, és lezárja a képernyőt. A feloldáshoz a készüléket egyszerűen csak biztonságos, legalább a minimális javasolt távolságba kell helyezni a szemtől.

– A Samsung felelős globális nagyvállalatként amellett, hogy a legfejlettebb technológiai újításokkal szolgálja a vásárlók kényelmét és segíti mindennapjaikat, arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy termékei hosszú távú használata is kímélő legyen a szemnek. Ehhez járul hozzá az új alkalmazásunk is, amely szórakoztató, mégis hatékony módon óvja a látás épségét” – mondta el Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője.

Rövidlátást okozhat

A Vision Council nemzetközi szervezet felmérései szerint a rövidlátás (myopia) egyre többeket érintő probléma, melynek kialakulását genetikai és környezeti tényezők egyaránt befolyásolják. Az utóbbiak közé sorolható, hogy míg az olyan „rövid-távolságú” aktivitásokkal töltött idő, mint a digitális eszközhasználat, folyamatosan nő, addig egyre rövidebb ideig éri szabadidős tevékenység során természetes fény a szemet.

A digitális eszközökkel a gyermekek és a tinédzserek is megerőltethetik a szemüket, amely hosszú távon ronthatja a látásukat. Tarek Sabbagh, a Samsung Gulf Electronics IT és mobil üzletágának vezetője elmondta: az elektronikus eszközök használatának mértéke minden korosztályon belül rendkívül gyorsan növekszik. A mobiltelefonokat és a tableteket szórakozásra, így filmnézésre és játékra is használják, az utóbbi időben pedig már az oktatás területén is alkalmazzák, számos iskolában a táblagépek már a tanterv részét képezik.

Megfigyeltük, hogy a gyermekek egyre több időt töltenek eszközeikkel, túl közel tartják azokat a szemükhöz, ami nem ideális, hiszen hosszabb távon károsíthatja a látásukat. Éppen ezért mutatunk be egy olyan forradalmian új applikációt, amely figyelmezteti a felhasználókat, hogy megfelelő távolságból nézzék az eszközeiket, ezáltal védi a szemüket.

– kutyu.hu –