szon-sportoldal

2008.06.05. 16:04

Arany- után ezüstkorszak

<p>A tavalyi bajnoki és kupaelsőség után ezúttal mindkét fináléban alulmaradtak.</p>

Vesztesként búcsúzni az évadtól mindig kellemetlenebb, mint egy győzelem után. Még akkor is így van ez, ha a sikerélmény éppen a döntőben kerül el egy csapatot. Ráadásul egymást követően kétszer léptek ugyanabba a folyóba a nyíregyházi hölgyek.

A Betonút-NRK címvédőként maradt alul a röplabda NB I. Ligabajnokság és a Magyar Kupa fináléjában. Bosszantó volt a végjáték alakulása – mindez a bujtosi csarnok közönségének szeme láttára történt.

Mérleg

NB I. Ligabajnokság: 2. hely
Magyar Kupa: 2. hely
Közép-európai Liga: 6. hely
Challange Cup: kettős vereség a 32-es táblán a későbbi győztes

ellen

– Természetesen van hiányérzetem, de alapvetően a kitűzött célunkat elértük – nyomatékosította Ludvig Zsolt vezetőedző, aki ezekben a napokban szövetségi kapitányként fogja össze a válogatott munkáját. – A bajnokságban és a Magyar Kupában is döntősök lettünk (más kérdés, hogy ott végül alulmaradtunk), a Közép-európai Ligában megelőztük a Gödöllőt, a Challenge Cup kiírásában pedig a későbbi győztes török Günes Sigurta Istanbul ejtett ki bennünket. Ha nem is lehetünk elégedettek, csalódottságra sincs ok, hiszen mindkét fináléban végig nyílt volt a küzdelem. Több alkalommal is a padlóról álltunk fel, ám a végső sikerhez ettől még több kellett volna.

Érzékenyen érintette a játékoskeretet Martinez Adlum bajnokság előtti távozása. A kubai játékos szezon közben gödöllői színekben okozott kellemetlen perceket egykori csapattársainak. A nyíregyháziak idegenlégiós nélkül játszották végig az évadot, menet közben Fekete Krisztina igyekezett javítani a hátsó soros védekezési, nyitásfogadási lehetőségeken.

A rutinos játékosok (Erdősné Balogh Erika, Natalja Akimova, Katona Brigitta és Botos Fruzsina) a tőlük elvárható intenzitással serénykedtek, és bár sosem jön jókor a sérülés, épp a kupadöntő idején dőlt ki a sorból a válogatottba is meghívott, tanulmányi elfoglaltságai miatt visszakozó Merkószki Tünde.

– A két tinédzser, Szakmáry Gréta és Miklai Zsanett bevetésével bővült a repertoárunk. Korosztályos válogatottakként, az NB II-es junior csapat erősségeiként, a diákolimpiákon és a középiskolai világbajnokságon egyaránt leterhelt játékosok egyértelműen helytálltak. Szakmáryt nyugodtan lehet az év felfedezettjének nevezni, úgy érzem, hogy ő fejlődött a leglátványosabban.

Konkrétumok híján

A jövőkép kontúrjai egyelőre még nem látszanak, hiszen a klubvezetés lényegében megegyezik a válogatott stábjával, és a bajnokság végeztével azon a téren igyekeznek bizonyítani.
– Még a válogatott összetartása előtt értékeltük a mozgalmas idényt. Egyelőre annyi biztos, hogy bár lenne rá lehetőségünk, valószínűleg nem indulunk el a Közép-európai Ligában. A Challenge Cup-ban viszont részt veszünk, tehát szerencsét próbálunk ismét a nemzetközi porondon. A játékoskeretet nagyjából szeretnénk együtt tartani, konkrétumokról csak a nyár közepén számolhatunk be.

- Ladányi Tóth Lajos -



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!