Egészségesebb ebédet falatoznak Budapesten

A budapestiek 52 százaléka fogyaszt rendszeresen salátákat
A budapestiek 52 százaléka fogyaszt rendszeresen salátákat - © Fotó: AFP
Budapest – Az irodai dolgozók többsége a munkahelyén fogyasztja el ebédjét, amit jellemzően otthonról visz magával.

Különösen igaz mindez a 18 és 30 év közöttiekre: ennek a korcsoportnak a háromnegyede fogyasztja délben a magával hozott ételeket – ez derül ki a felnőtt magyar internetezők munkahelyi étkezési szokásairól egy friss reprezentatív felmérésből.

Az internetes kérdőívet kitöltők közül a budapestiek a vidékieknél tíz százalékkal többen, 76 százalékban vallották magukról, hogy rendszeresen táplálkoznak. Még nagyobb a különbség az egészséges táplálkozás terén, mert míg a vidékiek 35, a budapestiek 52 százaléka ügyel arra, hogy rendszeresen fogyasszon például salátákat vagy alacsony kalóriatartalmú ételeket. Ők rendszeresen írnak heti rendelési tervet az ebédet illetően. Huszonhárom százalékuk saját bevallása szerint viszont csak akkor szembesül a kérdéssel, hogy mit is ebédeljen aznap, mikor először megkordul a gyomra. A kutatás szerint a budapestiek többsége magyaros ételt vagy valamilyen salátát választ, 40 százalékuk pedig a pizzáért és az olasz tésztákért is rajong.

HBN