hírmorzsák

2020.03.30. 20:02

Tovább fejlődik Hosszúpályi

Az utóbbi időben már több beruházás megvalósult, azonban továbbiak várhatóak.

Most még erdő van a területen

A Debrecen felé bővül a következő években a település. 2002 óta lehetősége van Hosszúpályi önkormányzatának, hogy az észak-nyugati falurészen új lakóövezetet hozzanak létre. A közelmúltban beadott igény szerint a most még erdővel borított területen szeretnének lakóparkot kialakítani. Ez a terület vonzó lehet, hiszen mindössze 12 kilométere van Debrecen déli ipari parkjától.

Újraélesztik a kertészeti hagyományt

Az elhanyagolt zártkertek újraélesztését célzó támogatás felhasználásával 500 négyszögöl nagyságú parcellát vásárolt a település önkormányzata a határban. Oda a falu adottságait figyelembe véve szőlőt és gyümölcsfákat ültetett. A támogatásból az oda vezető utat is felújítják. A szőlős-gyümölcsöst egyelőre közmunkások művelik, idővel főállású dolgozókat is szeretnének alkalmazni.

Több fejlesztés is megvalósult

Bormúzeumot hozott létre, felújította a roma nemzetiség óvodája épületét, valamint a magtár homlokzatát és tetőszerkezetét, továbbá folyamatban van a belterületi csapadékvíz elvezető árkok korszerűsítése – sorolta a pályázati támogatásból megvalósult projekteket Zara András polgármester, hozzátéve, hogy a piacot 500 négyzetméter fedett résszel bővítik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában