Ebes hírei

2018.03.05. 09:09

Ha baj lehet, működik a jelzőrendszer

Ebes - Szerződést kötöttek a küldemények biztonságos kézbesítése érdekében.

Ebes - Szerződést kötöttek a küldemények biztonságos kézbesítése érdekében.

Az Ebesi Polgárőr Egyesület és a Magyar Posta Zrt. ebesi hivatala, még 2003. januárjában biztonsági együttműködési megállapodást kötött, elsősorban azzal a szándékkal, hogy a küldemények kézbesítése során a postai kézbesítőknek fokozzák a biztonságát. A polgárőr egyesület tagjai rendszeresen járőröznek nappal, de természetesen éjszaka is a postahivatal környékén.

A polgárőr szervezetek nem vezetnek statisztikát a meg nem történt bűncselekményekről, ezért nem tudhatják, hogy hány jogellenes esetet akadályoztak meg a kézbesítések ideje alatt. Megítélésük szerint az a biztonságérzet, amelyet a járőr- és figyelő szolgálatokkal adnak, fontos a postahivatal alkalmazottainak, ezért a jövőben is számíthatnak segítségükre. Az igazi tél beálltával a szokottnál is több figyelmet fordítottak a kézbesítőkre és a postahivatal környékére, hiszen ilyenkor jóval kevesebben vannak a közterületen. Amennyiben a kézbesítők környékén gyanúsan közlekedő személyeket észlelnek, az ügyeletes polgárőr azonnal működésbe hozza a biztonságtechnikai jelzőrendszerüket.

Novemberben és decemberben összesen 28 alkalommal, 154 szolgálati órában biztosították a kézbesítőket a nyugellátás és az Erzsébet utalványok postázása során – tájékoztatta a Naplót Balogh László, az Ebesi Polgárőr Egyesület tagja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!