DVTK: A fiatal Tajti is Diósgyőrben

Akt.:
A DVTK edzője, Fernando Fernandez és Tajti Mátyás
A DVTK edzője, Fernando Fernandez és Tajti Mátyás - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása – jelentette be tegnap az NB I-es klub.

A 20 éves Tajti 2014-ig a Puskás Akadémia felcsúti akadémiáján tanulta a labdarúgás alapjait, majd a spanyolországi gigász klub, a Barcelona utánpótlás műhelyébe, a La Masiá-ba igazolt. Két évet töltött a katalán klubnál, majd 2016 nyarán a fejlődése érdekében országon belül váltott klubot és a Málaga játékosa lett. Az első éven az utánpótlás csapatban szerepelt, majd az előző idényben a Málaga B csapatával megnyerte a spanyol negyedosztályt. Édesapja, ifj. Tajti József nemrégiben igazolt szintén Diósgyőrbe, sportigazgatóként. Tajti a piros-fehérek harmadik nyári igazolása Tomislav Mazalovic (középpályás) és Vernes Richárd (csatár) után.

ÉM


Góllal debütált

Szerepelt korábban a magyar U17-es, és U18-as válogatottban is, majd 2018. június elején meghívót kapott a magyar U21-es nemzeti csapat ­összetartására. Első mérkőzésén góllal debütált az Azerbajdzsán elleni 3–3-as mérkőzésen.