DVSE

2018.08.21. 16:12

Újabb kihívásokra vár Fekete Gergő

Debrecen - Vb-bronzérmesként térhetett haza Szombathelyről a DVSE pólósa, Fekete Gergő.

Debrecen - Vb-bronzérmesként térhetett haza Szombathelyről a DVSE pólósa, Fekete Gergő.

A harmadik helyen zárta a Szombathelyen rendezett férfi ifjúsági vízilabda-világbajnokságot a magyar nemzeti együttes, melynek a debreceni Fekete Gergő is a tagja volt. A vasárnapi bronzmeccsen 14–13-ra győzte le a szerbeket Magyarország. A fináléban Görögország 9–8-ra verte Spanyolországot.

A mieink a csoportmeccsek során 22–11-re iskolázták le Kínát, Argentínát pedig 30–1-re ütötték ki. Az oroszokkal 9–9-es döntetlent játszottak, míg a görögöktől 15–12-re kikaptak, így a B jelű ötös második pozícióját szerezték meg Horváth János tanítványai. Ezt követően az Egyesült Államokkal a rendes játékidőben nem jutottak dűlőre (6–6), végül ötméteresekkel mentek tovább (4–3). A negyeddöntőben 8–3-ra nyertek a magyar fiúk Montenegró ellenében. Az elődöntőben óriási csata alakult ki a spanyolok és a házigazda között, végül egy góllal, 12–11-re Spanyolország bizonyult jobbnak.

Örök emlék

Lapunk a vb-bronzérmes együttes oszlopos tagját, Fekete Gergőt kérte meg egy kis értékelésre. – Óriási élmény volt, hogy hazai közönség előtt szerepelhettünk, erre örökké emlékezni fogok! – jelentette ki a DVSE 18 éves kiválósága, aki az összecsapásokra is kitért.

– A csoportmeccsek során nem ment a játék, mondhatom, hogy pocsékul pólóztunk, a görögöktől elszenvedett vereség különösen fájó volt. Aztán az Egyesült Államok elleni derbin már közel azt mutattuk, amit tudunk, onnantól egyre jobb teljesítményt nyújtottunk. Az elődöntőben hiába vezettünk kettővel is Spanyolország ellen, végül kiengedtük a kezünkből a győzelmet, azt mi rontottuk el. Nem volt könnyű így lejátszani a harmadik helyért vívott találkozót, de összeszedtük magunkat, és megmutattuk, van bennünk tartás. Jó érzés, hogy érmet tudtunk szerezni, de szerintem majd csak később kezdjük el igazán értékelni ezt a bronzot – részletezte Fekete.

Nehéz megélni

Ezzel lezárult egy korszak, hiszen ennek a korosztálynak ez volt az utolsó nagy tornája közösen. – Nehéz ezt megélni, hiszen négy éve dolgoztunk együtt, sok mindenen átmentünk, és ennek most vége. De az élet megy tovább, várom az előttem álló kihívásokat. Most kaptam egy kis pihenőt, de szerdán már a junior válogatottnál van jelenésem, hiszen számítanak rám az Eb-re készülő keretben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!