DVSE

2012.11.15. 07:24

A nagyszerű játék négygólos előnyt hozott!

Varga Tamás és Mitrovics vezérletével négygólos győzelmet aratott a DVSE a Moszkva ellen.

Varga Tamás és Mitrovics vezérletével négygólos győzelmet aratott a DVSE a Moszkva ellen.A Debrecen vízilabdacsapata az orosz Dinamo Moszkva együttesét fogadta a második legnagyobb nemzetközi kupasorozat, az Európa Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A csapatokat közel telt ház és nagyszerű hangulat fogadta a csapatokat a Debreceni Sportuszodában.

Varga elemében volt

Bár az első támadást a vendégek indíthatták, a góláradatot Alex Giorgetti révén a cívisek kezdték meg. A következő támadás során emberelőnyből egyenlített az orosz gárda, ám a hajdúságiak csapatkapitánya, Varga Tamás szépségdíjas góllal visszavette csapatának az előnyt, majd nem sokkal később Boris Letica kettő-, Misics pedig háromgólosra növelte azt. Ekkor megrázta magát a Dinamo, két gólt szereztek, ám az 5–3-as részeredményt a második találatát szerző Letica állította be.

A második etap elején gyorsan egyenlítettek a vendégek, majd hosszabb gólcsend következett, viszont Varga és Korolija találatával döntetlennel zárult ez a negyed, köszönhetően többek között a kapus Mitrovicsnak is, aki bravúrt bravúrra halmozott. A nagyszünetet követően a harmadik játékrész Varga duplájával indult, Csuvi büntetőből és akcióból vette be az orosz kaput, majd a negyed derekán gólváltásba kezdtek a felek: Novoksenov, Giorgetti, Gubarev, Giorgetti volt a sorrend. A játékrész végén a háromgólos Giorgetti összetűzésbe keveredett a vendég Antipovval, a „vízi pankrációt” a játékvezetők egy-egy piros lappal honoráltak.

Izgalmas hajrá

Az utolsó negyed első találatát Komlósi szerezte, aki immár ötgólosra növelte együttese előnyét. Malkov által zárkóztak a moszkvaiak, a nagyszerűen pólózó Varga ötödik gólját is belőtte, amire még volt válaszuk az oroszoknak.

Végül 13–9-es cívisvárosi győzelmet hozott a meccs, a Debrecen így négygólos előnyből kezdi a jövő szombati moszkvai visszavágót. HBN-OLAHA

Európa Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés

Debrecen DVSE – Dinamo Moszkva 13-9 (5-3, 2-2, 4-2, 2-2)

Debreceni Sportuszoda, 1200 néző. Vezette: Bender Axel, Reemet Gideon.

Debrecen DVSE: Mitrovics – Korolija 1, Giorgetti 3, Varga T. 5, Komlósi P. 1, Letica 2, Weszelovszky L. Csere: Kállay M., Vindisch F., Misics 1, Süveges M. Edző: Gyöngyösi András.

Dinamo Moszkva: Gusev – Katkov, Ushakov, Fatakhutdinov, Gubarev 2, Malkov 2, Garbuzov 2. Csere: Yablonovskiy, Antipov, Krasnov 1, Novoksenov 2, Koptsev, Rastorguev. Edző: Ivanov Maxim.

Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 11/4.

Gól - kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 0/0.

Gól – ötméteresből: 4/3, ill. 0/0.

Kiállítva - végleg cserével: Giorgetti, ill. Antipov.

Kipontozódott: Süveges, ill. Katkov, Jablonovszkij.

Gyöngyösi András: - Volt, amikor kevesebb, és volt, mikor sokkal több volt a meccsben. Úgy érzem, hogy ezzel a négygólos előnnyel elégedettek lehetünk, de Moszkvába úgy kell utaznunk, hogy ezt a meccset elfelejtjük, és 0-0-ról kezdjük a visszavágót. Gratulálok a csapatomnak, nagyszerűen küzdöttek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!