DVD-tokba dugták a tökegyforma hamis ötezreseket

Akt.:
DVD-tokba dugták a tökegyforma hamis ötezreseket
© Fotó: police.hu
Püspökladány – A püspökladányi nyomozók egy férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Egy püspökladányi üzemanyagtöltő állomás alkalmazottja tett bejelentést a rendőrségre június 21-én 20 óra 45 perc körül arról, hogy a benzinkúton egy nő vélhetően hamis 5000 forintos bankjeggyel fizetett, majd egy beült egy Suzukiba, és elment. A bejelentés után a rendőrök a helyszínre menetek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján azonosították a gépjárművet. A hajdúszoboszlói járőrök másfél órán belül Hajdúszovát, Batthyány utcában meglátták, majd megállították a keresett személygépkocsit és igazoltatták a járművet vezető férfit és női utasát.

A rendőrök a gépkocsi átvizsgálása során a jobb oldali ülés alatt egy DVD tokban 12 darab ugyanolyan sorszámú, feltehetően hamis 5000 forintos bankjegyet találtak. V. Attilát és Sz. Gizellát a járőrök bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták és előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 39 éves férfit és a 38 éves nőt gyanúsítottként kihallgatták, a hamis pénzt lefoglalták.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a budapesti lakosok ellen pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés