Helyi közélet

2013.12.06. 18:02

Átadták az ifjúságsegítő hálózat debreceni irodáját

Debrecen - Somogyi Béla: a feltételek adottak, a fiatalokon a sor.

Debrecen - Somogyi Béla: a feltételek adottak, a fiatalokon a sor.A fiatalok és a döntéshozók közötti kommunikáció erősítése a legfőbb célja az Új Nemzedék Plusz projektnek, amely keretében pénteken átadták a debreceni Kontaktpont irodát az Ifjúsági Házban, annak működő programjaihoz csatlakozva. Dr. Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos elmondta, a három milliárd forintos programnak két másik pillére is van: a tanácsadó szerep és az ifjúságsegítő hálózat kiépítése.

A létrejövő irodahálózat többek között egyéni és csoportos pályaválasztási, életvezetési, elhelyezkedési tanácsadást, közösségi teret biztosít a tartalmas időtöltéshez, különböző szakmai és szabadidős programokat szervez, valamint az ifjúságsegítők révén a problémák hétköznapi helyszíneire, iskolákba, szórakozóhelyekre is ellátogat. Halász János kultúráért felelős államtitkár az eseményen hangsúlyozta: Debrecen a nyolcvanas évek második felétől kiemelt figyelmet fordított az ifjúságra, első munkahelyét, a MEZON irodát hozta fel példaként.

– Egyetemistaként nekünk kevesebb lehetőségünk volt a saját céljaink megvalósítására, míg a most létrejövő intézményesített hálózat megteremti a feltételrendszert ahhoz, hogy a fiatalok kézbe vegyék a jövőjüket – mondta Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere.

HBN–HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában