Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.28. 14:12

Kenyhec felé tekintenek Pálházáról

<p>Pálháza - Euroregionális konferenciát rendezett Pálházán Határtalanul címmel a Hegyközi Területfejlesztési Szövetség a Miniszterelnöki Hivatal Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárságával együtt.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kenyhec_fel__tekintenek_P_lh_z_r_l_2008_03_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kenyhec felé tekintenek Pálházáról 2008.03.28." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Lesoviocs Miklós, Pálháza polgármestere köszöntőjében kiemelte, külön megtiszteltetés, hogy ennek a nemzetközi rendezvénynek az ország legkisebb városa adhat otthont.

Sápi Tibor, a Hegyközi Területfejlesztési Szövetség elnöke tartott előadást a Hegyközről, amelyben kiemelte, ez a kistérség az ország leghátrányosabb régiói közé tartozik. Kevés a munkahely, nagy a munkanélküliség, az infrastrukturális ellátottság sem tökéletes.

Ennek ellenére a helyiek mindent megpróbálnak azért, hogy pályázati úton munkahelyeket létesítsenek, a gondokat enyhítsék. Talán ennek lehet egy nagy áttörési pontja az Abaújvár közelében megépítendő híd, amely közvetlen közelségbe hozza a Kenyheci Ipari Parkot. Ez azért hozhat áttörést Sápi Tibor szerint, mert a szlovákiai ipari park a közeljövőben a négyezres foglalkoztatási számot több mint kétszeresére kívánja emelni, amely növeli a hegyköziek elhelyezkedési esélyeit.

A konferencián – amelyre szép számmal érkeztek Szlovákiából is érdeklődők – áttekintették az eurorégiók helyzetét a az európai és a magyar közpolitikában.

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!