Helyi közélet

2013.08.22. 18:56

A strandról loptak, megvannak

Hajdúszoboszló, Létavértes – A tettesnek már nem volt ideje elrejteni a jéghideg zsákmányt a járőrök elől.

Hajdúszoboszló, Létavértes – A tettesnek már nem volt ideje elrejteni a jéghideg zsákmányt a járőrök elől.

Augusztus 20-án délután a strandfürdő biztonsági szolgálata segítségével elfogták a rendőrök azt a 17 éves fiatalt, aki előző nap elemelte egy fürdőző táskáját. Mint azt a megyei rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményében tudatta, a püspökladányi férfit előállították, s meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették. A tolvajt 72 órán belül bíróság elé állítják.

Ráfázott

Néhány nappal előtte az egyenruhások egy gyanúsan viselkedő férfit igazoltattak a szoboszlói Thököly utcán: az illető a járőrautót észrevéve megpróbált elbújni a parkoló autók mögé. Elszámoltatása során kiderült, hogy nem sokkal korábban bemászott a fürdő területére, ahol italhűtőt tört fel. A benne talált szeszesitalokat, fagylaltot műanyag ládába rakta át, s azt igyekezett elrejteni a lebukásakor.

A salgótarjáni S. Gergővel (21) szemben lopás vétség miatt folytatódik a büntetőeljárás.

Vádjavaslat betörő ellen

A debreceni rendőrkapitányság munkatársai közben vádemelési javaslattal zárták le egy létavértesi fiatal büntetőügyét.

A településen június 3-án reggel fedezték fel, hogy betörő járt egy helyi zöldséges üzletben. A nyomozók másnap reggelre azonosították a lopás vétségével megalapozottan gyanúsítható 17 éves férfit, akit vallomásában elmondta: kővel betörte a kirakatot, majd bemászva gyümölcsöket, konzerveket vett magához.

Az ügy iratai immár a Debreceni Járási Ügyészségen vannak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában