Díszkővel burkolják az Arany János teret

Zajlanak a munkák a Libakertben
Zajlanak a munkák a Libakertben - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Teljes szélességében felbontották a járdát a Hajó utcai tízemeletes házak előtt, az Arany János tér felől, csaknem 200 méter hosszan, s a szakasz aszfaltozásra vár.

A terület önkormányzati képviselője elmondta: az E.ON munkatársai a régi közvilágítási kábeleket újakra cserélik. Papp Csaba (Fidesz–KDNP) közlése szerint a Zöld Város Programban az önkormányzat a tér burkolatát is fejleszti, sőt a lakók kitaposta ösvényeket szintén szilárd – túlnyomórészt szürke, sötétszürke – díszburkolatot kapnak. A tervezés és a terep előkészítése már megkezdődött, de a 180 millió forintba kerülő munkák nagy részét az ősz végi fagyok miatt tavasszal végzik el.

Fotó: Molnár Péter
Debrecen - A járda felbontása miatt nem tudta a szemetesautó a lomot rendesen megközelíteni. Szemétdombok alakultak ki Debrecenben, a Libakerti Lakótelepen, a Hajó utcai 8. és 10. számú házak mellett. Úgy tudjuk, az ottani 10 emeletes épületek közös képviselője lomtalanítást hirdetett meg október...

A Hajó utcai házak előtt a kábelfektetés befejezése után is aszfaltos marad a széles járda, mert azt gyakran szervizútként használják az ott lakók, költözéskor teherautók hajtanak fel oda. Papp Csaba megjegyezte, a nehéz járművek a díszkövet hamar tönkretennék.

HBN–OCs