színvonalas utánpótlás

2020.06.27. 18:31

Elhivatottak a Loki ifjú kézisei

Mind tudásban, mind életkorban vegyes képet mutat az ifjúsági II. osztályban szereplő csapat.

Fotó: DVSC-archív

Törökné Csapó Erika, az ifjúsági II. osztályban szereplő együttes edzője értékelte tanítványai szereplését a DVSC Kézilabda Akadémia hivatalos honlapján.

Nagyon figyeltek egymásra

„A csapatról elmondható, hogy heterogén keret állt össze, hiszen egyrészt vannak benne az ifjúsági korosztályból kiöregedő játékosok, másrészt olyanok, akiknek még van két évük ebben a korosztályban, harmadrészt, akik idén kerültek fel, továbbá a serdülőből feljátszók” – tisztázta Törökné Csapó Erika edző.

„Annak ellenére, hogy nem kézilabdáznak együtt gyerekkoruk óta, nagyon figyeltek egymásra, befogadóak voltak, és elhivatottak a sportág iránt. Azért különösen kedves a csapat számomra, mert sikerült megértetni velük, hogy képesek minőségi munkát végezni, amivel képviselik a DVSC-t”

- tette hozzá.

Meglepően magas színvonal

Szezonkezdés előtt a 3–4. helyezés lett célul kitűzve, a bajnokság erősségét figyelembe véve az tűnt reálisnak. „A bajnokság lezárásakor 5. helyen álltunk, ám a vesztett pontok tekintetében jobbak voltunk, mint a 4. helyezett Dabas. Összességében meglepődtem, hogy milyen magas színvonalat képvisel ez az osztály. Fájt, hogy nem tudtuk befejezni a szezont, mivel javuló teljesítményt nyújtottunk” – összegezte a bajnokságban nyújtott teljesítményt az egykori kiváló átlövő, aki előre is tekintett.

Hatékonyabbak lettek

„Nagyon várom a második közös szezont, a megkezdett munka folytatását! A szezon előrehaladtával szépen látszott a fejlődés, az első időszakban még hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Januárban egy felkészülési tornán Kisvárdán már jól játszottunk, onnantól érzem azt, hogy kezd összeállni a játékunk. Hatékonyabbak lettünk hátul, köszönhetően a kapusteljesítménynek és az év közben sokat gyakorolt nyitott védekezésnek, de a játék sebességében és páros kapcsolatokban is léptünk előre” – értékelte a lányok fejlődését Csapesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában